TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Esenyel'den otelcilere veryansın: "Yıllarca doğru düzgün hizmet vermediler... Teşvik nereye kadar!"

Esenyel'den otelcilere veryansın: "Yıllarca doğru düzgün hizmet vermediler... Teşvik nereye kadar!"

Otelcilerin her şeyi devletten beklemelerinin doğru bir yaklaşım olmadığına değinen Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, sektörde işini doğru yapanların ekmek kazanabileceğini ve kolaycılığa izin vermeyeceklerini söyledi. Esenyel, sadece elektrik ve su teşviklerinin yeterli olmadığı ileri sürülerek devletin suçlanmasının doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Yayın Tarihi: 20/04/17 06:57
okuma süresi: 4 dak.
Esenyel'den otelcilere veryansın: "Yıllarca doğru düzgün hizmet vermediler... Teşvik nereye kadar!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Otelciler Birliği'nin Kıbrıs'a gelen turist sayısının ve otellerdeki doluluk oranının yüksek olmasına rağmen devletin maliyet düşürücü önlemler almaması nedeniyle otellerin batma tehlikesiyle karşı karşıya geldiği yönünde açıklama yapması üzerine Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, otelcilerin her şeyi devletten beklemelerinin doğru olmadığını ve otelcilerin de kendi üzerlerine düşeni yaparak, maliyetleri aşağıya düşürmenin çaresine bakmaları gerektiğini bildirdi.

Otelcilerin her şeyi devletten beklemelerinin doğru bir yaklaşım olmadığına değinen Esenyel, sektörde işini doğru yapanların ekmek kazanabileceğini ve kolaycılığa izin vermeyeceklerini söyledi. Esenyel, sadece elektrik ve su teşviklerinin yeterli olmadığı ileri sürülerek devletin suçlanmasının doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

2017 yılında Kıbrıs genelinde turist sayısında rekor kırılacağını ifade eden Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, otelcilerin kendilerini geliştirerek turistlerden doğru şekilde yararlanması gerektiğini kaydetti.

Otelcilerin her şeyi devletten beklemelerinin doğru bir yaklaşım olmadığına değinen Esenyel, sektörde işini doğru yapanların ekmek kazanabileceğini ve kolaycılığa izin vermeyeceklerini açıklayarak sadece elektrik ve su teşviklerinin yeterli olmadığı ileri sürülerek devletin suçlanmasının doğru olmadığını ifade etti.

"TEŞVİK NEREYE KADAR? MALİYETLERİNİ AŞAĞIYA DÜŞÜRMENİN ÇARESİNE BAKSINLAR"

2017 yılının turist sayısında rekor kırılacak bir yıl olacağını belirten Esenyel, "2017 yılı mükemmel olacak ancak otelcilerin adaya gelecek turistlerden doğru şekilde faydalanabilmesi gerekiyor. Otelciler biraz kendilerini geliştirmeli, her şeyi devletten beklemek doğru bir yaklaşım değil. Fiyatları belirleyen, otelcilerin kendileridir. Elektrik ve suya devletten teşvik istiyorlar ancak bütün ömür böyle gitmez. Teşvik nereye kadar? Kendileri, maliyetlerini aşağıya düşürmenin çaresine baksınlar" açıklamalarında bulundu.

"ÜLKEDEKİ 4-5 YILDIZLI OTELLER, AVRUPA'DAKİ 2 YILDIZLI OTELLE AYNI"

Ülkedeki 4 veya 5 yıldızlı otellerin Avrupa pazarlarındaki 2 yıldızlı otellerle aynı noktada hizmet verdiğini ve fiyatlarının da hemen hemen aynı olduğunu ifade eden Esenyel, "Bunun sorumlusu sektör içinde yer alan kişilerdir. Sorumluluğu devlete yüklemek doğru olmaz. Güney'deki otellerin fiyatları ülkemizdeki fiyatlardan daha yüksek olmasına rağmen onlar satabilirken, bizim ülkemizde neden daha yüksek fiyat uygulaması yapılarak yine de satılamıyor?" diye sordu.

"YILLARCA DOĞRU DÜZGÜN HİZMET VERMEDİLER''

Otelcilerin genel olarak verdikleri hizmetin kalitesini artırmaları gerektiğine işaret eden Esenyel sözlerine şöyle tamamladı:

"Otelciler tur operatörlerini değiştirsinler, servis kalitesi yükseltilsin, istihdam daha düzgün yapılsın, çalışanların mesai saatleri verimli olacak şekilde düzenlensin… Yıllarca doğru düzgün hizmet vermediler, her şeyi kendileri zorlaştırdı. Odaları ucuz fiyata veriyorlar. Kolaycılığa izin vermeyeceğiz, sektörde işini doğru yapan ekmek yiyebilecek… KKTC'deki otellerde konaklayan her turist için teşvik ödeniyor. Teşvikle gelen kaç turistin adaya tekrar ikinci kez geldiği hesaplandığı zaman başarı ortaya çıkar ancak teşvikle gelen turistlerin yaklaşık yüzde 10'u tekrar adaya geldi. Bu da demektir ki otelciler başarılı olamıyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.