İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Özyiğit: "Üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu bir Lefke öngörüyoruz"

Özyiğit: "Üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu bir Lefke öngörüyoruz"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke İlçesi 1. Olağan Kongresi yapıldı, Cem Kızılgök başkanlığa seçildi.

Yayın Tarihi: 21/04/17 12:11
okuma süresi: 6 dak.
Özyiğit: "Üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu bir Lefke öngörüyoruz"
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefke İlçesi 1. Olağan Kongresi yapıldı, Cem Kızılgök başkanlığa seçildi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, adanın en güzel yerlerinden biri olan Lefke ve bölgesinin yıllarca kendi kaderine terk edildiğini belirterek, TDP olarak üreten, gelişen, karakterini koruyan, huzurlu ve refah bir Lefke öngördüklerini vurguladı. Lefke bölgesinin, sahip olduğu güzellikleri bozmadan, sürdürülebilir bir yaşama ve üretime sahip olmasını sağlamak gerektiğini belirten Özyiğit, Lefke bölgesinin, hem doğal kaynakları, hem de çalışkan insanlarının yaşam biçimi ile tüm Kıbrıs'a model olacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

TDP Lefke İlçesi 1. olağan kongresi yapıldı. Açılış, divanın oluşumu, Genel Sekreter Asım İdris ve Genel Başkan Cemal Özyiğit'nin konuşmaları ile devam eden kongrede, İlçe Başkanı ile Yönetim Kurulu belirlendi. Kongre dilek ve temennilerin ardından sona erdi. Olukça yoğun bir katılımın yaşandığı kongrede, TDP Lefke İlçe başkanlığına oybirliği ile Cem Kızılgök getirilirken Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:Sevgi Çiçek, Nevin Ertarkan, Hakkı Aksöğüt, İbrahim Tomak, Hasan Menek, Hasan Özadalı, Salih Karagözlü, Mustafa Yaşlı. Disiplin Kurulu: Ahmet Özadalı, Arif Kızılgök, Örs Gazitepe.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Başkanı Özyiğit, adanın en güzel yerlerinden olan Lefke ve bölgesinin yıllarca kaderine terk edildiğini belirterek, bölge ile bölge insanının bunu hak etmediğini söyledi. Bölgede yıllardır yaşanmakta olan CMC sorununun yanısıra, yapısal sorunların sürdüğünü, belirten Özyiğit, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet yetkilileri İlçe olmayı sadece tabelaların değişmesi olarak görüyorlar. Lefke'nin gerçek anlamda ilçe olması adına gereken adımlar biran önce atılmalıdır. TDP olarak bizler de bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Yetkililerin duyarsızlığına karşın, Lefke'de bölgesine sahip çıkan, proje üreten sivil toplum örgütleri ile üretken kişilerin varlığının bölge için bir şans olduğunu belirten Özyiğit, TDP olarak kendilerinin de Lefke halkının mücadelesine hep destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti.

"APLIÇ KAPISI EN KISA ZAMANDA AÇILMALIDIR"

Aplıç kapısının açılmasının bölge açısından önemli olduğunu belirten Özyiğit, kapının açılımının gecikmesinin her iki taraftaki hükümetlerin tutumundan kaynaklandığını söyledi. Aplıç Kapısı'nın bölgenin gelişimi açısından önemli olduğunu, en kısa zamanda açılması için baskı unsuru olmaya devam edeceklerini söyleyen Özyiğit, Cengiz Topel (Pendaya) Hastanesi'nin varlığı ve geliştirilmesinin bölge insanı için vazgeçilmez olduğunu da belirtti.

"HEDEFİMİZ BELLİ"

Sosyal demokrat anlayışın geçmişte Lefke bölgesinde yerel yönetimde söz sahibi olduğunu dönemlerde çağdaş ve ilerici bir vizyonla yeniliklere ve ilerlemelere imza attığını anımsatan Özyiğit, "Tıpkı Lefkoşa'da olduğu gibi bizden sonraki dönemlerde Lefke'de maalesef gerileme yaşandı. Nasıl ki yıllar sonra Lefkoşa'da yeniden söz sahibi olarak çökmüş yapıyı canlandırmaya başladık, hedefimiz ilk seçimlerde Lefke'de de yeniden söz sahibi olarak Lefke'yi hak ettiği yere getirmek olacaktır" dedi.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, 41 yıllık sosyal demokrat düşünceyi, hem yerel yönetimlerde, hem de yapılacak ilk genel seçimlerde güçlü bir şekilde mecliste ve hükümette yer alarak temsil edeceklerine da inanç belirtti.

ASIM İDRİS

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Lefke ve bölgesinin uzun yıllar ihmal edildiğini, hak etmediği kötülüklere maruz kaldığını belirtti. İdris, CMC sorununun yalnızca Lefke'yi değil tüm Kıbrıs'ı olumsuz etkilediğini, atık madenlerin temizliği için anlaşma yapılan şirketin ise yükümlülüklerini yerine getirmediğini, sözleşmenin ihlali ve halkın sağlığının hiçe sayılmasına rağmen yetkili makamların gerekeni yapmadığına dikkat çekti.

Lefke Avrupa Üniversitesi'nin bölgeye ekonomik anlamda canlılık getirdiğini, diğer yandan düzensiz ve plansız yapılaşmanın risk taşıdığını belirten İdris,"Hem ekonomik gelişmenin sürdürülebilir olması, hem de tarihi ve doğal güzelliklerin bozulmaması için İmar Planı'nın şart olduğunu vurguladı. İdris, gereken adımların atılmaması halinde, Lefke ve bölgesinin de ilerde tıpkı Girne bölgesi gibi kaybedilebileceği uyarısında bulundu.

Konuşmasında TDP'nin çalışmalarına da değinen İdris, son aylarda ülke genelinde çok ciddi bir örgütlenme çalışması içinde olduklarını, son 2 ayda 10 örgüt kurduklarını, ayrıca partiye katılımların da ciddi oranda arttığını açıkladı. Yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen TDP'nin yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerlediğini, yapılan tüm anketlerin de bunu ortaya koyduğunu belirten İdris, seçilen kişileri kutlayarak sözlerine son verdi.

CEM KIZILGÖK

TDP Lefke İlçe Başkanlığı görevine getirilen Cem Kızılgök ise kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek başladı. Çok önemli bir görev devraldıklarını belirten Kızılgök, yönetimdeki arkadaşları ile birlikte özelde Lefke ve bölge insanı, genelde ise toplumun refahı için canla başla çalışacaklarını belirtti.

Ülkenin en önemli ve güzide bölgelerinin başında gelen Lefke ve bölgesinin gelişmesi, ekonomik anlamda kalkınırken, tarihi ve doğal güzelliklerinin de korunması gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten Cem Kızılgök, "Potansiyelini tarihsel zenginliğinden, havasından, denizinden ve toprağından alan bölgenin akılcı ve sürdürülebilir kalkınma politikasına sahip olması, olmazsa olmazımızdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.