SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Meliz öğretmen ve arkadaşlarından anlamlı gece

Meliz öğretmen ve arkadaşlarından anlamlı gece

Londra'da 33 yaşında ikinci derecede göğüs kanserine yakalanan Kuzey Kıbrıs kökenli ilkokul öğretmeni Meliz Halil ve oniki meslektaşı, Cancer Research UK (İngiltere Kanser Araştırmaları Ajansı) yararına düzenlenen geceden 6 bin sterlin bağış elde etti. Bir buçuk yaşındaki bir kız çocuğu annesi Meliz öğretmen, 43 santimetre boyuna kadar uzatmış olduğu saçları da kanser hastası çocuklara peruk yapılması için bağışladı.

Yayın Tarihi: 21/04/17 12:17
okuma süresi: 4 dak.
Meliz öğretmen ve arkadaşlarından anlamlı gece
A- A A+

Londra'da 33 yaşında ikinci derecede göğüs kanserine yakalanan Kuzey Kıbrıs kökenli ilkokul öğretmeni Meliz Halil ve oniki meslektaşı, Cancer Research UK (İngiltere Kanser Araştırmaları Ajansı) yararına düzenlenen geceden 6 bin sterlin bağış elde etti. Bir buçuk yaşındaki bir kız çocuğu annesi Meliz öğretmen, 43 santimetre boyuna kadar uzatmış olduğu saçları da kanser hastası çocuklara peruk yapılması için bağışladı.İngiltere'nin başkenti Londra'da meme kanseri hastası Meliz Halil (33) adlı ilkokul öğretmeni ve on iki meslektaşı Cancer Research UK (İngiltere Kanser Araştırmaları Ajansı) yararına bir etkinlik düzenledi. Geceden 6.000 sterlin bağış elde edildi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu yemekli gece sonunda, bir buçuk yaşındaki bir kız çocuğu annesi Meliz öğretmen, 43 santimetre boyuna kadar uzatmış olduğu saçlarıda kanser hastası çocuklara peruk yapılması için bağışladı.

Kuzey Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Wood Green bölgesindeki Türk mekanı Grand Palace Banqueting Suite'de düzenlenen etkinlik yaklaşık 5 saat sürdü.

İkinci derecede göğüs kanseri hastası Meliz, Facebook üzerinden başlatılan etkinlikle ilgili; "Günden güne kanser vakaları artış göstermektedir. Kanser tüm dünyada en çok ölüme neden olan ikinci hastalık grubu oldu. Cancer Research UK gibi kurum ve kuruluşlar kanserle mücadele için araştırma ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır. Yeni kanser vakası gelişmesini engellemektedir" dedi.
TOPLAM 13 BİN STERLİN BAĞIŞ TOPLANDI

Kanserin tüm dünyada giderek artış gösteren önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekmek ve bu kuruma bağış elde etmek amacıyla Facebook üzerinden duyuru yaptıklarını ifade eden Meliz, açıklamasını; "Toplumda kanayan bir yaraya destek vermeye çalışıyoruz. Bu tür kurumlara desteklerimiz her daim süreceğini belirtmek isterim. Yoğun bir katılım oldu. Geceden 6.000 sterlin, halen devam eden internet üzerinden kampanyamızdan ise 2.000 sterlin bağış elde ettik. Santander Bankası'da, 5.000 sterlin bağış toplamamız karşında 5.000 sterlin bağış sözü vermişti Şu an yaklaşık toplam 13.000 sterlin bağış toplamış olduk. Bunlar en kısa sürede kuruma verilecek" sözleriyle sürdürdü.
Gecede, canla başla çalışan meslektaşlarının göstermiş olduğu çabaların takdire şayan olduğunu da ifade eden Meliz, son olarak Grand Palace Banqueting Suite, Dreem Studios, Molly& Bill Stevens, Wowza Events ve Ahenkli Davul Zurna-Keman Grubu yetkililerine, DJ Ahmet'e, etkinliğimize katılarak bize destek veren tüm konuklara, eşim Eren'e, anne ve babam Emel- Hicaz Esen'e özel olarak teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kanser1: Gecede, 33 yaşında ikinci derecede göğüs kanserine yakalanan ilkokul öğretmeni Meliz Halil, yapılan çekilişten hediye kazananların hediyesini kendi elleriyle verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.