TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul'daki eş zamanlı operasyonlarda, 42 kişi gözaltına alındı

İstanbul'daki eş zamanlı operasyonlarda, 42 kişi gözaltına alındı

İstanbul'un Üsküdar ve Ümraniye ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 76 kişiden 42'si gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yayın Tarihi: 22/04/17 15:46
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul'daki eş zamanlı operasyonlarda, 42 kişi gözaltına alındı
A- A A+

İstanbul'da bu sabah emniyet güçleri tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı. Anadolu Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Üsküdar ve Ümraniye başta olmak üzere kent genelinde birçok adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı bulunan 76 kişiden 42'si gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Çalışmalara Terörle Mücadele ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler de destek verdi.

Operasyon kapsamında Üsküdar Küplüce Mahallesi Gayret Sokağı'nda bir apartmanın üçüncü katındaki daireye giren ekipler arama yaptı. Ekiplere destek veren özel harekat polisleri, aramalar sırasında bina dışında önlem aldı.

'EMNİYET VE MİT YAPILANMALARINDAN SORUMLU İMAMLARA TALİMAT VERİYORLARDI'

Gözaltına alınan şüphelilerin "emniyet, MİT, askeri ve diğer kamu kurumları yapılanmalarından sorumlu imamlara talimat verdiğinin tespit edildiği" iddia edildi.

Bu kişilerin cemaatin üst yönetimiyle irtibatı sağladıkları ve cemaat içindeki ideolojik fikirleri ürettikleri de iddia edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.