TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Güney Kıbrıs turist sayısı bakımından yeni bir rekora koşuyor

Güney Kıbrıs turist sayısı bakımından yeni bir rekora koşuyor

Kıbrıs`ın, geçen yıl tarihi bir artışla 3,2 milyon olan turist sayısından sonra 2017`deki turist sayısı bakımından yeni bir rekora koştuğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 03/05/17 12:14
okuma süresi: 4 dak.
Güney Kıbrıs turist sayısı bakımından yeni bir rekora koşuyor
A- A A+
Kıbrıs`ın, geçen yıl tarihi bir artışla 3,2 milyon olan turist sayısından sonra 2017`deki turist sayısı bakımından yeni bir rekora koştuğu belirtildi.

Kıbrıs Turizm Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı Marinos Menelaou, Salı günü Meclis Ticaret, Sanayi ve Turizm Komitesi `ne verdiği bilgide, 2016`nin ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında 2017`nin aynı çeyreğinde ülkeye gelen turistlerin oranında %13,5`lik artış olduğunu, yıllık artışın ilk iki ayda %23 olduğunu söyledi.

Kıbrıs`a en çok turistin geldiği Birleşik Krallık`tan rezervasyonların 2016`yla karşılaştırıldığında 2017`de %10 arttığını açıklayan Menelaou, bu yıl kış mevsiminin tüm zamanların en iyi ikinci dönemi olacağını, gelen turist sayısının 298,000`i bulacağını anlattı.
Marinos Menelaou, 2017-2018 kış dönemi rezervasyonlarının %20 olmasının öngörüldüğünü, 2016`da Kıbrıs`ın tarihi bir artışla gelen turist sayısını 3,2 milyon olarak gördüğünü, gelirin de 2,3 milyar avro arttığını kaydetti.

Komite Başkanı Angelos Votsis ise, geçen yılkı rekorun bu yıl aşılacak gibi göründüğünü bildirdi.

Kıbrıs Otelciler Derneği PASIXE Genel Müdürü Zacharias Ioannides de milletvekillerine, İspanya`da otel fiyatlarındaki artışla kıyaslandığında, talepteki artışa rağmen Kıbrıs`taki otel sahiplerinin fiyatlarını sabit tuttuklarını bildirdi.

Ioannides, Kıbrıs`ın Akdeniz`de Türkiye`den sonra ikinci ucuz tatil ülkesi olarak düşünüldüğünü ifade etti.

YEDİ BİN AVUSTURYALI EMEKLİ TATİLLERİ İÇİN KIBRIS'I SEÇTİ

Öte yandan Avusturya Emekliler Federasyonu`na (PVO – Pensionisternverband) üye yedi bin Avusturyalı emekli, tatil ülkesi olarak yapılan Kıbrıs tanıtımı sonucu Mart ve Mayıs aylarında ilk kez tatilleri için Kıbrıs`ı seçtiler.

Mağusa bölgesindeki Agia Napa/Protaras bölgesinde konaklayan Avusturyalı turistler ada genelinde çeşitli yerleri gezdiler. Emeklilerin seyahatini Kıbrıs Turizm Teşkilatı, Senioren Reisen tur operatörleri ve Kıbrıs`taki temsilcisi Summertimes düzenledi.

Senioren Reisen Genel Müdürü Gerlinde Zehetner, Salı günü Larnaka Uluslararasıı Havaalanı`nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, emeklilerin Kıbrıs`ın misafirperverliğinden ve yaşam şeklinden çok etkilendiklerini söyledi.

Kıbrıs Turizm Teşkilatı Başkanı Angelos Loizou da, teşkilatın adaya Avusturyalı emeklileri getirmek için çalıştığını ve sonuçtan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"Tatillerini geçirmek için Kıbrıs`ı seçen bu insanlara doğru mesajları iletmeyi başardık" diyen Loizou, turistlerin otellerinde üç günden az kaldıklarını, çoğunlukla Kıbrıs`ı gezdiklarini anlattı.

Hedeflerinin, şu an 35-38 bin olan Avusturya`dan gelen turistlerin sayısını artırmak olduğunu açıklayan Angelos Loiozou, Kıbrıs`ta yei turizm sezonuyla ilgili bir soruyu yanıtladı ve "Şubat`ta turizm geliri, geçen yılki Şubat gelirine göre %24 daha fazladır. Gelir ve adaya gelen turist bakımından iyi bir yıl olmasını bekliyoruz, geçen yıl .ok iyi olan turist sayısının daha da artacağını, devam edeceğimizi umuyoruz" şeklinde konuştu.

Hermes Airports` Sözcüsü Adamos Aspris ise, Hermes`in çok memnun olduğunu, çünkü bu durumun çok çalışma ve koordineyi gösterdiğini; istedikleri sonuca ulaşabileceklerini vurguladı.

Aspris, Hermes bu çalışmaları desteklediğini, programın gelecek yıllarda artırılacağını ümit ettiğini kaydetti.

Yapılan anlaşmayla, 2018`in baharında da yedi bin Avusturyalı emekli daha tatil için adaya gelecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.