TÜRKİYE
okuma süresi: 6 dak.

Muğla-Marmaris karayolunda feci kaza: 24 ölü... Hayatını kaybedenlerin isimleri beli oldu

Muğla-Marmaris karayolunda feci kaza: 24 ölü... Hayatını kaybedenlerin isimleri beli oldu

Marmaris'e giden kadın ve çocukların olduğu tur midibüsü virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. 30 metre yükseklikten alt yola düşen midibüste 24 kişi can verdi. Çok hızlı giden midibüsün freni patladığı sanılıyor...

Yayın Tarihi: 13/05/17 13:08
okuma süresi: 6 dak.
Muğla-Marmaris karayolunda feci kaza: 24 ölü... Hayatını kaybedenlerin isimleri beli oldu
A- A A+

İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü kapsamında düzenlenen günübirlik gezi için Muğla'nın Marmaris ilçesine giden kadın ve çocukların bulunduğu tur midibüsü virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Midibüste bulunan 24 kişi yaşamını yitirdi

Alınan bilgiye göre, Buca'nın Yaylacık ve Gaziler mahallelerinden kadınların her yıl kendi aralarında organize ettiği geziler kapsamında bu yıl da Marmaris'e tur düzenlendi. Armağan Serttaş yönetimindeki Midibüs Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği'nin önünden sabah hareket etti. Keskin virajların bulunduğu Sakargeçidi mevkiinde sürücünün kontrolünü yitirmesi sonucu minibüs hızlanmaya başladı. 12.30 sıralarında virajda devrilen midibüs yaklaşık 30 metre yükseklikten yolun alt kısmına uçtu. Yoldan geçen bir otomobilin üzerine düşen midibüsteki yolcuların bir kısmı araçtan fırlarken, bir kısmı da içeride sıkıştı.


Freni patlamış olabilir

Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Servisi ile jandarma ve polise haber verdi. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine geldi. Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı. Kazada 24 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı tespit edildi.

Görgü tanıklarına göre hızlı gittiği ve freni patlamış olabileceği iddia edilen kazanın ardından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek de kazanın oluş nedeninin teknik inceleme ve araştırmalardan sonra belli olacağını belirterek, "Frenin patlamış olabileceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Ankara'ya giden kazayı öğrenip yoldan dönen Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Yardımcısı Köten de araç sürücüsünün de ölenler arasında bulunduğunu, hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun ise kadın olduğunu belirttti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de kaza bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gürün, "2003 model bir araçla 30 kişi kapasitesi olan bir araçla 33 kişilik bir yolcu var, şoförle birlikte. Acı kaybı ortadan kaldıracak hiçbir şey yok. Ama yaşadığımız bu acı tecrübeden, nerede eksik yaptık, ne yapmalıyız ki bir daha böyle olaylarla karşılaşmamalıyız. Bütün kurum, kuruluş, dernek ve hemşehrilerimizin bu konuda dikkatli olması lazım. Seyahate çıkacak yurttaşlarımızın da araçları kontrol etmesi lazım" dedi.

ÖLENLERİN 21'i KADIN

Kazada ölen 24 kişiden 21'inin kadın, 3'ünün de erkek olduğu belirtildi. Midibüsün şoförü Armağan Serttaş'ın da ölenler arasında olduğu belirtildi. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti. Öte yandan kazada yaşamını yitirenlerin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildiği bildirildi.

Molada bindi

Gezinin Murat Ceylan tarafından organize edildiği, grubun toplam altı araçla Marmaris'e doğru yola çıktı belirtildi. Gruptaki diğer araçlardan üçünün önde, ikisinin de kaza yapan midibüsün arkasından geldiği kaydedildi. Organizatör Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'ın da ölenler arasında olduğu, Nazlı Ceylan'ın Aydın Çine'deki molada diğer midibüsten inerek, kaza yapan araca bindiği ifade edildi.

Erdoğan: Fevkalade müteessirim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kazada, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Trafik kazasıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım "Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaza dolayısıyla Buca ve Marmaris belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu, "Gerek Marmaris gerek Buca belediye başkanlarımız olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmeye ve cenazeleri tekrar İzmir'e taşıma konusunda çaba harcıyorlar. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Yol 4.5 saat kapandı

Kazanın ardından hafta sonu tatili nedeniyle karayolu trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu. 4.5 saat üsren çalışmaların ardından midibüs kaldırılarak yol ulaşıma açıldı.

Kimlikleri belli oldu

Feci kazada hayatını kaybeden, 3'ü erkek 21'i kadın, 24 kişinin kimlikleri belli oldu. Yaşamını yitiren Armağan Sertbaş, Kemal Öksüz ve Münire Güler'in resimlerine ulaşılamadı. Yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Bahar Sınur (45), Cahide Güler (50), Simge Sinur (17), Fatma Ecrin Ökten (12), Beyzanur Hano (9), Nehir Sertbaş'ın (10 aylık) ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin devam ettiği belirtildi.


Kadınlar Günü'nde 7 can daha gitti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kutlaması için 7 Mart'ta Bursa'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Türk Metal Sendikası'na üye kadın işçileri taşıyan otobüs de Bursa'nın İnegöl ile Bilecik'in Bozüyük ilçeleri arasındaki Mezitler Mevkii'nde virajı alamayarak refüje devrilmişti. Kazada yedi kadın yaşamını yitirmiş, 33 kadın da yaralanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.