AKDOĞAN
okuma süresi: 3 dak.

Siber: "Emeği sosyal adalet anlayışı koruyabilir"

Siber: "Emeği sosyal adalet anlayışı koruyabilir"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, emeğin değer kaybetmemesi gerektiğini belirterek,emeği sosyal adalet anlayışının koruyabileceğine işaret etti.

Yayın Tarihi: 14/05/17 14:10
okuma süresi: 3 dak.
Siber: "Emeği sosyal adalet anlayışı koruyabilir"
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, emeğin değer kaybetmemesi gerektiğini belirterek,emeği sosyal adalet anlayışının koruyabileceğine işaret etti.

Akdoğan Belediyesi tarafından düzenlenen "II. Emek Festivali" bugün Kültür Evi açılışıyla başladı.



"Akdoğan sizi bekliyor" sloganıyla gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,CTP Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Erkut Şahali, Teberrüken Uluçay, UBP Milletvekili Zorlu Töre, bölge Belediye Başkanları ve köy halkı katıldı.



Festival alanı girişinde açılış kurdelesinin kesilmesi ile başlayan etkinlik, konuşmalarla devam etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, konuşmasında bölgede açılan Kültür evine değinerek kültürün önemini vurguladı.
Kültürün insanları geçmişe, geçmişten bugüne getirdiğini ve bugünü geleceğe taşıdığına işaret eden Siber: "İşte bizim yapmamız gereken budur. Eko turizme önem vermeliyiz. Her beldenin bu konuda çalışma yaparak, özellikle kurumsallaşması için kültür bakanlığı ile birlikte ortak çalışmalar yaparak kültürümüzü tanıtıcı girişimlerimizi arttırmalıyız." dedi.

Siber , her geçen gün büyüyen güzelleşen festivallerin, sıradanlaşmaması için yapılması gerekenler olduğuna dikkate çekerek Festivallerin ülke genelinde ve ülke dışında turizme ilgi çekmesi için neler yapılması gerektiği konusunda çalışılması gerektiğini ifade etti.



Konuşmasında Belediye Başkanını ve Akdoğan halkını imece usulü yaptıkları çalışmadan dolayı kutlayan Siber konuşmasına şöyle devam etti:
"Festivalin adı, 'Emek Festivali'… Emeğin değerine değer verdikçe biz kazanacağız. Emek değer kaybetmemeli. Emeği, sosyal adalet anlayışı koruyabilir. Emeğin değerini korumak sadece bireye değil, ülkeye, ülke yönetimine, yerel yönetimlere düşmektedir. Emeğin değerini koruyan ülkeler gelişmiş ülkelerdir. İşte bugün, bu duygularla, sizleri bir kez daha, daha güzel günlere ulaşmamız için, daha kendimizle barışık, daha özgüvenli, daha aideti yüksek olmamız için hep birlikte neler yapmamız gerektiğinide tekrar düşünmeliyiz."

Konuşmasında Anneler Gününe de değinen Siber, "Anne"nin, en yüce duyguları içinde barındırdığını belirterek, sonsuz sevgiyi, fedakarlığı, karşılık beklemeden vermeyi içinde barındığını vurguladı.

Siber: "İşte bu duyguları içinde barındıran tüm güzel annelerimizin anneler gününü kutlarım" dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı veAkdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif etkinlikte konuşmalar yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından festival etkinliklerle devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.