LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ'de "Yerel Lezzetler" günü düzenlendi

LAÜ'de "Yerel Lezzetler" günü düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) etkinlikleri hızla devam ediyor. Kıbrıs mutfağına özgü "Magarına-Bulli" LAÜ'lü öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Yayın Tarihi: 21/05/17 15:41
okuma süresi: 4 dak.
LAÜ'de "Yerel Lezzetler" günü düzenlendi
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) etkinlikleri hızla devam ediyor. Kıbrıs mutfağına özgü "Magarına-Bulli" LAÜ'lü öğrencilerin beğenisine sunuldu.

LAÜ Gastronomi Bölümü Akademisyeni Zihni Türksel ve Gastronomi öğrencilerinin hazırladıkları "Magarına Bulli", LAÜ kampüsünde iki ayrı yerde kurulan standlarda sıcak olarak öğrencilere ikram edildi. Gün boyu yoğun ilgi gören standlarda ikram edilen magarına bullinin tadına doyulmadı.

Etkinlik çerçevesinde standları ziyaret eden öğrenciler düşüncelerini dile getirerek, şunları söylediler:

Azize Kartop: Evde Hasta Bakımı Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Üniversitemizde bu tarz etkinliklerin olması çok güzel. Okulumu seviyorum ve yüksek lisansıma yine LAÜ'de devam etmek istiyorum.

Esra Garip: Tıbbi Görünteleme Tekniği Bölümü'nde okuyorum. Bu dönem bu okuldaki son yılım, bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinlikler sayesinde Kıbrıs'ın kendine has kültürünü öğrenmiş oluyoruz. Magarına Bulli'yi çok beğendik ve böyle güzel kültürel mutfağa sahip bir adada okuduğum için çok mutluyum.

Dilek İşkey: Tıbbi Görüntülüme Tekniği Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bu tarz etkinlikler sayesinde yurt dışından genel yabancı öğrencilere kültürümüzü tanıtmaktan çok mutluyum. Okulumuza böyle bir ortam yarattıkları için minnettarım.

Sevgi Bekdemir: Diyaliz Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bu tarz etkinlikler hem beni hem de diğer öğrenci arkadaşlarımı motive ediyor. Okulumu çok seviyorum ve etkinlikler sayesinde okul içerisindeki öğrencilerin biraraya gelerek kaynaşması güzel oluyor.

Sedat Çiçek: Beslenme ve Diyetetik Bölümü yüksek lisans öğrencisiyim. Okulumuzda gerçekleşen bu etkinlik sayesinde tüm öğrenciler hasret kaldıkları ev yemeğine kavuştu. Kıbrıs kültürünün en bilinen yemeklerinden biri olan Magarına Bulli'yi yemekten çok memnun oldum.

Kevser Koçak: Sağlık Bilimleri Fakültesi Yaşlı Bakım Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Okulumuzda yapılan etkinlik sayesinde farklı bir gün yaşadık. Etkinlik sayesinde okul içerisinde birbirleri ile kaynaşan öğrencileri görmek beni çok mutlu etti. Çok merak ettiğim Magarına Bulli'yi deneme fırsatım oldu, hem çok güzel hem de çok lezzetli bir yemek olduğunu gördüm.

Neslihan Sönmez ve Orhan Gazi Çakmak : Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisiyiz. Bu yıl ilk defa yerel ürünlerin tanıtıldığı bu etkinlikleri çok faydalı ve eğlenceli bulduk. Kültürel lezzetlerin biz öğrencilere ulaşmasını sağlamak çok yaratıcı bir fikir ve devamını bekliyoruz.

Ömer Emen: Diyaliz Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Böyle sosyal etkinliklerin olması insanlar arasındaki yabancılığı yok ediyor. Magarına Bulli'yi ilk defa yedim ve çok beğendim. Kendi yöremde de bu yemeği tanıtabileceğimi düşünüyorum.

Fatma Öztürk ve Çiğdem Oğuz: Diyaliz Bölümü 1. sınıf öğrencisiyiz. Üniversitedeki ilk yılımızda böylesi farklı etkinlikler görmek bizi mutlu etti. Çeşitli tatların tanıtıldığı bu etkinliklerin devamını bekliyoruz ve farklı tatlara açığız. Kıbrıs kültürüne özgü bir lezzeti tattığımız için memnunuz ve makarnanın üzerinde hellim olması ona ayrı bir tat vermiş.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.