SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Umut Evi, Çocuk Onkoloji Bölümü'ndeki çocukları ziyaret etti

Umut Evi, Çocuk Onkoloji Bölümü'ndeki çocukları ziyaret etti

1 Haziran Dünya Çocuk günü kapsamında Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 01/06/17 14:04
okuma süresi: 4 dak.
Umut Evi, Çocuk Onkoloji Bölümü'ndeki çocukları ziyaret etti
A- A A+
1 Haziran Dünya Çocuk günü kapsamında Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nü ziyaret etti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilen ziyarette, Onkoloji Bölümü'nün ihtiyaçları doğrultusunda oyun odası için alınan oyuncaklar bağışlandı.

Umut Eğitim ve Kültür Evi Sorumlusu Halil Karasoy yaptığı açıklamada, ev hakkında bilgi verdi. Karasoy, neredeyse 6 yıldır hizmetlerini sürdürmeye devam eden Umut Eğitim ve Kültür Evi'nin, Lefkoşa'da, Köşklüçiftlik bölgesinde Kanser Hastalarına Yardım Derneği merkez binası yanında hizmet verdiğini anımsattı.

Açıldığı günden bugüne üyelerine ücretsiz hizmet veren merkezin, gün geçtikçe daha iyi hizmet vermeyi hedeflediğini dile getiren Kansoy, Umut Eğitim ve Kültür Evi'nde dernek üyesi olan çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik eğitimler verildiğini söyledi.

Karasoy, aldıkları tedavilerinden dolayı derslerinden geri kalan veya tedavisini tamamlamış olup okuluna devam edememiş üyelerinin kendilerini geliştirmelerinin hedeflendiğini belirtti.

Karasoy, şöyle devam etti:

"Müzik dersleri (keman, gitar, piyano, bateri), müzik terapi, psikoterapi, dil kursları, satranç dersleri yanında çeşitli kültürel aktivite çalışmaları da yapmaktayız. Bunların sayesinde pozitif vakit geçirebileceğimiz bir evimizin olması, çocuklarımız ve gençlerimizin özgüvenlerinin artması ve kendilerini geliştirebilmeleri hedeflenmekte. Çocuklarımıza ve gençlerimize dernek imkanlarının el verdiği dönemlerde yılda bir kez yurt içi veya yurt dışı tatil organizasyonu yapılmakta. Her yeni yılda tüm üyelerimizin katıldığı bir yılbaşı partisi düzenlenmektedir ve hediyeler verilmekte. Üniversitede okuyan ihtiyaçlı gençlerimize eğitim destek bursu sağlıyoruz. Üyelerimize ve ailelerine yönelik, derneğimizin Çocuk ve Ergen Psikiyatristi tarafından ücretsiz hizmet verilmekte. Dış laboratuvarlar ve özel hastanelerde yapılan tahlil, emar ve tomografi ücretleri karşılanmakta. Üyelerimizin yurt dışına tedavi ve kontrol amaçlı gidişlerinde kaldıkları evi ve cep harçlıkları sağlanmakta. 18 yaşını dolduran gençlerimizin işe girmelerine yardımcı olmanın yanında ayni zamanda derneğimiz bünyesinde iş imkanı verilmekte. Umut Eğitim ve Kültür Evi'nde üyelerimize istekleri doğrultusunda ücretsiz enstrüman sağlanmakta. Belirli aralıklarla, üyelerimizin birbirleriyle kaynaşıp vakit geçireceği etkinlikler, geziler düzenlenmekte"

Karasoy, tüm bu hizmetlerin Umut Eğitim ve Kültür Evi'nde bugüne kadar verilebilmesi için Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne yapılan her türlü yardım ve bağışlar için halka her bir kanser hastası çocuk adına teşekkür etti.

Karasoy, çocukların 1 Haziran Dünya Çocuk gününü kutlayarak, tüm çocukların hayatları boyunca sağlıklı mutlu bir yaşam sürmesini diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.