ALSANCAK
okuma süresi: 5 dak.

Alsancak ve Lapta'ya çift şeritli yol yapılması ile ilgili basın toplantısı düzenledi

Alsancak ve Lapta'ya çift şeritli yol yapılması ile ilgili basın toplantısı düzenledi

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak ile Lapta'ya çift şeritli anayol yapılması ile ilgili bugün Lapta'da basın toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 02/06/17 14:32
okuma süresi: 5 dak.
Alsancak ve Lapta'ya çift şeritli yol yapılması ile ilgili basın toplantısı düzenledi
A- A A+

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak ile Lapta'ya çift şeritli anayol yapılması ile ilgili bugün Lapta'da basın toplantısı düzenledi.

Saat 10.00'da Manolya Otel'de gerçekleşen toplantıya, Lapta ve Alsancak Belediye Başkanlarının yanı sıra, KITOB onursal başkanı Aziz Kent, Çamlıbel Bucağı Güzelleştirme Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (ÇAM-SEV) Başkanı Adıgüzel Akdeniz, belediye meclis üyeleri, bölge halkı, muhtarlar, esnaf ve yatırımcıları katıldı.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser'in birer konuşma yaptığı toplantıda, proje ve ihalesi 2011 yılında yapılan çift şeritli anayolun yapımına başlanmamasını eleştirerek, yol yapımına bir an önce başlanmaması durumunda mücadele başlatacaklarını duyurdular.

Bölge halkı, muhtarlar, esnaf ve yatırımcılarının da görüş belirttiği toplantıda, konuyla ilgili mücadele yürütecek bir insiyatif oluşturulması yönünde de adım atıldı.

ATASER

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser yaptığı konuşmada, çift şeritli yolun bölgenin gelişimi, vatandaşın güven ve rahatı ile turizmin ivme kazanması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Alsancak Belediyesi'nin Proje ve ihalesi 2011 yılında yapılan yolun yapımına neden hala başlanmadığı, sorunun ne olduğu ve çözüm için ne gerektiğini anlamak için çalışma başlattığını belirten Ataser, sıkıntıların aşılabileceğini söyledi.

Yolun genişletilmesi ile ilgili belediyenin üzerine düşen; kaldırım, bisiklet yolu, alt yapı gibi taahhütleri yetkililere aktardığı ifade eden Ataser, konu ile ilgili Başbakan ve ilgili bakan ile 3 kez görüştüğünü aktardı.

"YAPILAN TÜM GÖRÜŞMELER MASADA KALDI"

Yaptıkları tüm görüşmelerin sürekli masada kaldığını, öteye geçmediğini belirten Ataser, gelinen aşamada sorunun çözümü yönünde insiyatif oluşturma yerine eylem yapmaktan başka seçenek görmediğini söyledi.

"Alsancak-Lapta yolunu 1-2 gün kapatalım çünkü bu insiyatif kurulması ile halledilebilecek bir şey değil, belediye olarak çözemediğimiz işi insiyatif biraz zor çözer" diyen Ataser, bu aşamada atılması gereken adımın yolu kapatmak olduğunu vurguladı.

BAKAN DÜRÜST'E ELEŞTİRİ..

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ü proje ve ihalesi 2011'de yapılan çift şeritli yolun hayata geçirilmemesi nedeniyle eleştiren Ataser; "Bakan Dürüst Güzelyurt'a baktığı gibi Alsancak ve Lapta'ya bakmaz" dedi.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ise konunun Alsancak ve Lapta meselesi veya yolu olmadığını, esas konunun Alsancak, Lapta ve Karşıyaka'ya uzanan çift şerit yolun devamı olduğunu vurguladı.

"Bu yolun olmayışı tüm bölgedeki gelişme, sosyal hayat, ulaşımı, turizmi engellemektedir" diyen Namsoy, 10 km'lik yolun 1 saatte alındığı bölgeyi hiçbir yatırımcı ve tur operatörünün tercih etmeyeceğini savunarak, Karşıyaka'da askerin kullanımında olan 100'lerce dönüm Türk malı alana askerin çekilmesine rağmen yatırım yapılmamasını buna örnek gösterdi.

Lapta ve Alsancak belediyelerinin konu ile ilgili olarak uzunca bir süreden beri yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini, sözler aldığını aktaran Namsoy, önce "mart" ardından "haziran ayında başlayacak' denilmesine rağmen durumun bölge halkını isyana etmeye getirdiğini söyledi.

Namsoy, yaptıkları görüşmelerde yetkililerden kendilerine belediyelerin önderliğinde insiyatif oluşturmaları yönünde tavsiyeler geldiği ve belediyelerin de bunu kabul ettiğini aktardı.

"PROJEYE NE ZAMAN BAŞLANACAĞINA DAİR NET TARİH TALEP EDİLECEK"

Namsoy, bu kapsamda bugünkü toplantıda süratle insiyatif oluşturacaklarını ve bu insiyatifin de Başbakan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Dairesi, Su Dairesi ve ilgili tüm mercilerle görüşmeler gerçekleştirip projeye ne zaman start verileceği konusunda yetkililerden net tarih talep edeceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.