SAĞLIK
okuma süresi: 6 dak.

Telsim'den kadın sağlığına destek

Telsim'den kadın sağlığına destek

Telsim, KISAA İnisiyatifi Derneği'nin ilk projesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Haritası Projesi'ne iletişim sponsoru oldu.

Yayın Tarihi: 03/06/17 17:15
okuma süresi: 6 dak.
Telsim'den kadın sağlığına destek
A- A A+
Telsim, KISAA İnisiyatifi Derneği'nin ilk projesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Haritası Projesi'ne iletişim sponsoru oldu.

Temel amacı Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan kadınların sağlık ve hastalık dağılımlarının ve görülme sıklıklarının belirlenmesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma (KISAA) İnisiyatifi Derneği, ilk projesi için Telsim ile iletişim sponsorluğu sözleşmesi imzaladı. Dernek Başkanı Dr. Nilüfer Rahmioğlu Ramiz, As Başkan Faika Yalvaç ve Denetim Kurulu Üyesi Tigün Ertanın'ın, 1 Haziran Perşembe günü Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve Telsim Kurumsal İlişkiler Kıdemli Müdür Yardımcısı Nil Zorlu Atai'yi ziyareti sonrasında iletişim sponsorluğu protokolünün imzaları atıldı. Bu sözleşme ile Telsim, KISAA İnisiyatifi Derneği'nin ilk projesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Haritası Projesi'nin iletişim sponsoru oldu.

Derneğin ilk projesi olan Kıbrıs Kadın Sağlığı Haritası projesi kapsamında Oxford Üniversitesi liderliğinde kesitsel bir tarama çalışması ile 18-60 yaş arası tüm kadınları temsil eden, hedef nüfusun yüzde 10'undan oluşan bir örneklemden sağlık profilleri ile ilgili bilgi toplanacak. Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk olacak olan bu epidemiyolojik çalışma, gelecek projelerde hastalıklarda görülen artışların sebeplerinin araştırılması için hipotez esaslı takip çalışmalarının temelini oluşturacak.

Projenin veri toplama aşaması 1 Ocak 2018'de başlayıp 1 yıl sürecek ve toplanan verilerin 2019 yılında analizi yapılarak yayınlanacak. Elde edilen sonuçlar ile Kuzey Kıbrıs'taki sağlık stratejilerinin geliştirilmesi alanında katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje dahilinde jinekolojik hastalıklar, örneğin, endometriozis, polikistik över sendromu, rahim miyomları, infertilite (kısırlık), jinekolojik kanserler, kadınlarda daha sık görüldüğü tespit edilmiş hastalıklar, örneğin tiroid hastalıkları, kronik ağrı hastalıkları, örneğin migren ile ilgili veri toplanacak. Belirlenen hastalık oranlarının bölgelere göre görülme sıklıkları incelenecek ve diğer ülkelerinkiyle karşılaştırılarak toplumumuzda farklı sıklıklarda görülen hastalıklar belirlenmeye çalışılacak.

RAHMİOĞLU-RAMİZ: "İLK PROJEMİZİN İLETİŞİM SPONSORU OLAN TELSİM'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Oxford Üniversitesi'nde epidemiyolog olarak çalışan, proje baş araştırmacısı ve KISAA İnisiyatifi Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Rahmioğlu Ramiz, imza töreni sonrasında basına yaptığı açıklamada pek çok alanda sosyal sorumluluk projelerine gönülden destek veren Telsim'in, KISAA Derneği'nin ilk projesine de inanarak katkı koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve projenin iletişim sponsoru olmasından dolayı Telsim'e teşekkürlerini iletti. Rahmioğlu-Ramiz, proje sayesinde elde edilecek verilerin, yerel halkın yararlanacağı bir kaynak olmanın yanı sıra, Doğu Akdeniz'de bir kadın sağlığı referans kaynağının da temelini oluşturacağını, böylelikle bu projenin Doğu Akdeniz bölgesini temsil eden ilk kadın sağlığı kaynağını oluşturarak ciddi uluslararası ses getirecegini ifade etti.

TANPINAR: "BU PROJEDE İLETİŞİM DESTEĞİ VERMEKTEN VE KADININ İÇİNDE OLDUĞU BİR PROJEYİ DESTEKLİYOR OLMAKTAN DOLAYI SON DERECE MUTLU VE HEYECANLIYIZ"

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim'in, bugüne kadar kadın projelerini hep desteklediğini belirterek Telsim ailesi olarak Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma İnsiyatifi ile biraraya gelmekten duyduğu heyecanı dile getirdi. KISAA İnisiyatifi'nin kadını ve kadın sağlığını ön planda tutacak şekilde bir projeyle gelmiş olmasının da, bu heyecanlarını artırdığını ifade etti. Tanpınar, "Bütün bu süreci tamamlayarak, Kadın Sağlığı Araştırmaları İnsiyatifi'nin dernekleşip, kurumsal süreçte hızlı adımlarla ilerlerken, bizler de bu projede iletişim desteği vermekten ve kadının içinde olduğu bir projeyi destekliyor olmaktan dolayı son derece mutlu ve heyecanlıyız" dedi. Bölgemizde böylesi bir araştırmanın ilk kez yapılıyor olması ve bölgedeki kadınlarımızın sağlık haritasının bu çalışmada ortaya çıkacak olmasının daha sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplum olması açısından son derece önemli bir referans oluşturacağını sözlerine ekleyen Tanpınar, Dernek üyelerini kutlayarak çalışmada her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Tanpınar sözlerine şöyle devam etti: "Usulen protokolü imzalayacağız ama gönül bağını kurarak bu çalışmanızı ve bundan sonraki çalışmalarınızı da destekleyeceğimizi şimdiden buradan ifade ederek, tekrar size başarılar diliyorum. Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırmaları İnsiyatifi ile birlikte bu çalışmanın önemli bir alt yapısı da Oxford Üniversitesi tarafından oluşturuluyor. Dolayısıyla, Oxford Üniversitesi'nin de bu çalışma içerisinde adının geçiyor olması bir çok nedenden dolayı tabiki önemli. Bu çalışmaya da bu açılardan destek veriyor olması hem ülkemiz açısından hem de bu çalışmanın ne kadar bilimsel ve saygın bir litaretürde yer alacağının önemli bir göstergesini oluşturuyor. Bu konuda da sizleri ayrıca kutluyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.