DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

FBI 'Intercept' muhbirini tutukladı

FBI 'Intercept' muhbirini tutukladı

ABD'nin gizli bilgilerini sızdıran 'Intercept' sitesinin muhbiri FBI tarafından tutuklandı. Bilgiler Trump ekibinin Rusya bağlantısı ile ilgili iddialar açısından büyük önem taşıyor.

Yayın Tarihi: 06/06/17 10:38
okuma süresi: 3 dak.
FBI 'Intercept' muhbirini tutukladı
A- A A+
ABD'nin gizli bilgilerini sızdıran 'Intercept' sitesinin muhbiri FBI tarafından tutuklandı. Bilgiler Trump ekibinin Rusya bağlantısı ile ilgili iddialar açısından büyük önem taşıyor.

ABD Adalet bakanlığı, hükümetin gizli bilgilerini çalmakla suçlanan 25 yaşındaki Rality Leigh W.'nin Georgia eyaletinde tutuklandığını açıkladı. Başsavcı vekili Rod Rosenstein tutuklamayla ilgili olarak, gizli bilgilerin dışarıya sızdırılmasının ulusal güvenliği tehlikeye soktuğunu ve yönetime olan güveni sarstığını söyledi.

Amerikan medya kuruluşu NBC'nin, tutuklamadan bir saat önce yayınlanan "Intercept" ile ilgili haberi de böylece doğrulanmış oldu. Hükümet çevreleri, yayınlanan gizli belgelerin sahte olmadığını teyit etti. Trump yönetimi gizli bilgilerin sızdırılması ve elden ele verilmesiyle sonuna kadar mücadele edileceğini duyurdu.

SEÇMEN LİSTELERİ MANİPÜLE Mİ EDİLDİ?

'Intercept' raporunda, Rusya'nın 2016 yılındaki Başkanlık seçimini etkileme girişimiyle ilgili bilgiler yer alıyor. Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) tarafından hazırlanan belgeler Rus askeri istihbaratının seçime müdahale girişiminin şimdiye kadar bilinenden çok daha derine indiğini gösteriyor. Seçmen kayıt işlemlerinin de Ruslar tarafından manipüle edilmeye çalışıldığı ortaya çıkarılmıştı. Rus istihbaratının seçmen kayıt işlemleri için bilgisayar programı hazırlayan Amerikan şirketlerinden en az birine siber saldırıda bulunmaya teşebbüs ettiği öğrenildi.

Laura Poitras ve Glenn Greenwald tarafından işletilen 'The Intercept' adlı internet sitesi, Edward Snowden'in NSA'nın gizli bilgilerini kamuoyuna sızdırdığı skandal sırasında üne kavuşmuştu.

TRUMP KENDİNİ FRENLİYOR

Başkan Donald Trump tutuklamadan kısa süre önce, görevden uzaklaştırdığı eski FBI Başkanı James Comey'in perşembe günü yapılması öngörülen dinlenmesini engellemeyeceğini duyurmuştu. Trump'ın sözcüsü Başkanın yürütme yetkilerinin malum olduğunu, ancak gerçeklerin çabuk ve ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkarılabilmesi için Başkan'ın bu yetkiyi kullanmayacağını söyledi. Donald Trump 9 Mayıs'ta James Comey'i FBI başkanlığından azletmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.