SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

ÇOHAV yetkilileri Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret etti

ÇOHAV yetkilileri Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret etti

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sedef Akacan Altınbaş ve Vakıf Genel Sekreteri Belma Kencebay'ı kabul ederek görüştü.

Yayın Tarihi: 06/06/17 12:49
okuma süresi: 3 dak.
ÇOHAV yetkilileri Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret etti
A- A A+
ÇOHAV yetkilileri Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu'nu ziyaret etti

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sedef Akacan Altınbaş ve Vakıf Genel Sekreteri Belma Kencebay'ı kabul ederek görüştü

Görüşmede Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Aedef Akcan Altınbaş, vakfın ''Çocuklarımız hep gülsün'' sloganıyla bir sosoyal sorumluluk projesine imza atacağını ve toplanacak gelirinin ne şekilde değerlendirilmesi gerekliliği ile ilgili Sağlık Bakanı Sucuoğlu'ndan görüş aldı.

Altınbaş, vakfın amacının hasta çocukların, sağlıkları ve tedavileri ile ilgili ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak oldıuğunun altını çizdi.

Altınbaş, Sağlık Bakanı Faiz Suçuoğlu'nu, 15 Haziran Perşembe gecesi Merit Park otelde Sıla'nın sahne alacağı gala yemeğine de davet etti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da kabulde yaptığı konuşmada, sağlık alanında her geçen gün yaşanan gelişme ve ilerleme nedeniyle hastanelerdeki ihtiyaçların devam ettiğini söyleyerek, duyarlı sivil toplum örgütlerinin bu ihtiyaç ve eksikleri gidermen adına gösterdikleri hassasiyete teşekkkür etti.

Bakanlık olarak sağlık alanına yapılcak her türlü katkıya ellerinden gelen desteği sağlayacaklarının altını çizen Bakan Sucuoğlu, hükümet olarak sağlık alanında bir çok yeni atılımları olduğunu da belirtti.

Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa'da uzun yıllar atıl durumda olan Trenyolu hastanesinin yeniden hizmete sokulduğunu kaydedederek, poliklinik hizmeti olark ayda 9 binin üzerinde bir hasta bakıldığını ve bu rakamla poliklinik anlamında Burhan Nalbantoğlı Devlet Hastanesinin yükünün hafifletildiğini kaydetti.

Her ilçeye bir hastane yapmak için adımların atıldığını da ifade eden Bakan Faiz Sucuoğlu, mevcut hastanelerin yükünü hafifletmek için ilçeçere yapılacak ikinci basamak hastanelerin esas amacının Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin yükü azaltmak olduğuna dikkat çekti.

Bakan Sucuoğlu, esas hedefflerinden bir tanesinin Lefkoşa'ya 800 yataklı yeni bir şehir hastanesinin kazandırılması olduğunu söyleyerek, "Bu konuda çalışmalarımız tamamlandı, yapılan incelemeler sonucu Sparta Şehir Hastanesi örnek model olarak alındı en erken zamanda türkiye'deki yetkililerke görüşüp projeyi paylaşıp destek isteyeceğiz" dedi.

Hükümet olarak gerek yasalarda yapılan yeni değişiklikler gerekse bina anlamında gerçekleştirilen çalışmalarla ülkedeki sağlık sisteminin daha iyi bir duruma getirilmesi için çalıştıklarının da altını çizen Sağlık Bakanı, yapılacak olan etkinliğe seve seve katılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.