EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Bankalar Birliği'nde yeni Başkan Olgun Önal oldu

Bankalar Birliği'nde yeni Başkan Olgun Önal oldu

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal seçildi.

Yayın Tarihi: 13/06/17 07:21
okuma süresi: 3 dak.
Bankalar Birliği'nde yeni Başkan Olgun Önal oldu
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal seçildi.

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği, 8 Haziran 2017'de Genel Kurul sonrası ilk toplantısını yaparak, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, Başkan, Asbaşkan yanında komitelerdeki görev dağılımları konusundaki seçimlerini yaptı.

İktisatbank Genel Müdürü Olgun Önal Bankalar Birliği Başkanlığına, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ ise Aşbaşkanlığa iki yıllık süre için oybirliği ile seçildiler.

Başkanlığa seçilen Önal, yaptığı açıklamada TMSF'den satın alınan Birlik Binasının en kısa sürede bankacılara kazandırılması ve bankacılara yönelik eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin yoğunlaştırılması, özellikle yeni bankacıların mesleki bilgilerinin artırılması, uluslararası gelişmelerin ve yeniliklerin bankacılarla buluşturulması konusunda ciddi çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Önal, KKTC'de finansal okuryazarlık düzeyinin tespiti ve artırılması için çalışmalar yürütülmesi, KKTC bankacılığının finansal aracılık fonksiyonunu sağlıklı ve az maliyetle yerine getirmesi önündeki engellerin kaldırılması yönünde de Birlik olarak üzerlerine düşeni yapma niyetinde olduklarını belirterek, KKTC Bankacılık sistemi üzerinde uluslararası uygulamaların dışına taşacak şekilde yükler oluşturan düzenlemelerin iyileştirilmesi konusunda hem KKTC Merkez Bankası ile hem de ilgili kamu kurumlarıyla yakın ilişki içerisinde çalışılmasnını öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

OLGUN ÖNAL KİMDİR

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Olgun Önal, 1991 yılında Türkiye Emlak Bankası A.Ş.'de başladığı bankacılığa sırasıyla Demirbank T.A.Ş., HSBC Bank A.Ş., Creditwest Bank Ukraine, Şekerbank Kıbrıs Limited ve 1 Mayıs 2012 yılında katıldığı İktisatbank ile farklı seviyelerde görev ve sorumluluklar üstlenerek devam etmekte. Önal, 30 Eylül 2015'den bu yana İktisatbank'ın Genel Müdürlük görevini yürütmekte. İngilizce ve Rusça bilen Önal, bir kız çocuk babasıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.