KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

FOGEM yaz sevincini 11. defa yaşatmaya hazır

FOGEM yaz sevincini 11. defa yaşatmaya hazır

Ülkemizin faal derneklerinden Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi, bu yıl da Uluslararası Çocuk festivali hazırlıklarını tamamlıyor.

Yayın Tarihi: 14/06/17 10:22
okuma süresi: 4 dak.
FOGEM yaz sevincini 11. defa yaşatmaya hazır
A- A A+

Ülkemizin faal derneklerinden Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi, bu yıl da Uluslararası Çocuk festivali hazırlıklarını tamamlıyor.

11. Uluslararası Yaz Sevinci ÇocukŞenliği bu yıl 5 gün boyunca devam edecek. Halk dansları ve modern dans gösterileri yanında farklı etkinlikler de festival bünyesinde düzenlenecek.

16 – 20 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde sahne gösterilerinin Lefkoşa bölümü 16 – 17 Haziran tarihlerinde Garfield Restorant bahçesinde gerçekleşecek.

10 YILDA 40'A YAKIN ÜLKEDEN 800 ÇOCUK...

Bu yıl 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Yaz Sevinci Festivalinde geçtiğimiz 10 yılda dünyanın farklı ülkesinden yaklaşık 40 ülke katılırken bu ülkelerden gelen 800 civarı çocuk festivalde yer alarak kendi kültürlerini tanıtma ve ülkemiz kültürünü tanıma fırsatı yakaladı.

  1. Uluslararası Yaz Sevinci çocuk festivalinde bu yıl, Türkiye, Ukrayna, Fransa, Rusya, Azerbeycan ve Bulgaristan'dan halk oyunları grupları yer alacak. 14 Haziran tarihinden itibaren ülkemize gelmeye başlayacak olan çocuklar Lapta Gençlik Kampında misafir edilecekler.

FESTİVALDE İLK GÖSTERİLER 16 HAZİRANDA YAPILACAK...

Merkezi Türkiye'de olan Uluslararası Festivaller Birliği üyesi olan Yaz Sevinci Çocuk Şenliği festivalinin ilk gece gösterileri, 16 Haziran Cuma gecesi Lefkoşadaki Garfiled Restoran Bahçesinde yapılacak. Kumsal Parktan Saat 19.30'da yola çıkacak olan Kortejin Dereboyunda yürüyüşü ile başlayacak olan Festivale ayni akşam 20.30 civarlarında sahne gösterileri ile devam edilecek.

BEMBEYAZ GECESİ LEFKOŞAYA AYRI BİR HAVA KATMAYA DEVAM EDİYOR.

Festival bünyesinde her yıl düzenlenen FOGEM İle YAZ BEMBEYAZ isimli gece bu yıl yine festival çerçevesinde yapılmaya devam edilecek. Klasik sahne gösterileri dışında bir etkinlik olan Beyaz isimli gecede yer alan yerli ve yabancı konuklar Beyaz renkli kostümler giyerek gösterilerini yaparken farklı bir konsepti ülkemizde yaşatmaya devam ediyorlar. Eğlenceli ve ilgi çekici gösterilerin yer aldığı gece 17 Haziran Cumartesi gecesi Garfield Restoran Bahçesinde yapılacak.

ALSANCAK VE DÜZOVA BÖLGELERİNDE DE GÖSTERİLER YAPILACAK...

FOGEM Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali bu yıl, Alsancak ve Düzova bölgelerinde de yer alacak. Festivalin 3. Günü, 18 Haziran Pazar akşamı, Alsancak Yusuf Erol Kompleksinde yer alacak. Sahne gösterileri yanında çocuklara yönelik diğer aktivitelerin ve çeşitli stantların yer alacağı gecede, bölgede yaşayan insanların ve çocukların farklı bir gece yaşaması hedeflenmektedir.

Festival bünyesinde bir diğer gösteri deDüzova köyünde yer alacak. 19 Haziran Pazartesi gecesi yapılacak olan gösterilere geniş bir alana yayılmış olan Değirmenlik bölgesi halkının ve mesarya halkının ilgi göstermesi bekleniyor.

Düzova spor kulübünde saat 20.30 da başlayacak olan sahne gösterilerinde yurt dışında misafir olan 6 ülkeden halk dansları ekibi yanında ülkemizden ekipler de yer alacak.

FESTİVALDEKİ DİĞER AKTİVİTELER...

Festivalin açılış gününde konuk çocukların yanı sıra Fogem'li dansçıların da katıldığı ve FOGEM dernek binası önünde gerçekleşecek "Sevgi Bahçesi" oluşturulacak. Buraya tüm çocuklar çiçek fideleri ekip festival boyunca bakımını üstlenecek.

Ülkemizde festival boyunca misafir edilecek çocukların, ülkemizdeki çocuklarla kaynaşması ayni zamanda; doğa, Çevre ve Barış gibi konuların çocuklarla birlikte ele alınması amacıyla 20 Haziran günü Dünyada Barış temalı resim çizme etkinliği de yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.