KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Küçük ellerin sergisi açıldı

Küçük ellerin sergisi açıldı

Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ta Su ve Yaşam" fotoğraf yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleşti. Sergiye, yarışmaya katılan çocuklar ve aileleri dışında birçok sanat sever de ilgi gösterdi.

Yayın Tarihi: 14/06/17 15:56
okuma süresi: 5 dak.
Küçük ellerin sergisi açıldı
A- A A+
Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ta Su ve Yaşam" fotoğraf yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleşti. Sergiye, yarışmaya katılan çocuklar ve aileleri dışında birçok sanat sever de ilgi gösterdi.

Yarışmaya katılan her çocuk en az bir eseriyle sergilema alırken, 8 çocuk da çektikleri fotoğrafla ödüle layık görüldü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sergilenen fotoğrafların satışından elde edilen gelir, bir merkeze bağışlanıyor. Bu yıl ALGIM Özel Eğitim Merkezi'ne bağışlanacak olan fotoğraflar 50 TL'ye satışa sunuldu.

TANPINAR: SANATI SEVEN ÇOCUKLAR EMİN OLUN Kİ İYİ İNSANLAR OLACAKLAR

FODER ile birlikte dördüncü kez, "Çocuk Gözüyle" fotoğraf yarışmalarını düzenliyor olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, FODER ile işbirliğine devam edeceklerini söyledi. Sanatı seven çocukların ileride iyi insanlar olacaklarını söyleyen Tanpınar, bu yarışmanın da önemli bir organizasyon olduğunu belitti. Tanpınar, yarışmaya katılan çocuklara ve ailelerine teşekkürlerini iletti.

GÖKYİĞİT: KIBRIS'TA SUYUN ÖNEMİNE İLİŞKİN FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, konuşmasında, bu yıl "Çocuk Gözüyle Su ve Yaşam" temalı fotoğraf yarışmasını düzenlerken, iklim değişiklikleri, kuraklık, nüfus artışı gibi farklı nedenlerle Kıbrıs'ta azalan su kaynaklarını ve suyun önemine ilişkin farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Gökyiğit, yarışmaya katkı koyan jüri üyelerine ve çocuklara teşekkürlerini iletti.

BAŞEL: ESTETİK ALGISI GELİŞEN ÇOCUKLAR İLERİDE DAHA GÜZEL BİR ÇEVRE BIRAKACAK

Jüri adına açıklama yapan Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Telsim ve FODER çocuklar ile ilgili konularda bir aray gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, çocuklarını sanata yönlendiren ailelere çağrıda bulundu. Çocukların akademik başarılarını, sadece fen alanlarında değil, sanat alanında yönelendirme ve desteklemenin önemini vurgulayan Başel, estetik algılarının gelişen çocukların ileride daha güzel bir çevrenin oluşmasını sağlayacağını belirtti.

Töreni, yurt dışında hafıza olimpiyatlarında KKTC'yi temsil eden Dila Bilen ve Telsim İnsan Kaynakları Kıdemli İşe Alım ve Eğitim Uzmanı İnci Moreket sundu.

Yarışma İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşti. Yarışmaya 61 ilkokul öğrencisi 204 fotoğrafla, 21 ortaokul öğrencisi ise 80 fotoğrafla katıldı. Jüride, fotoğraf sanatçısı Reşat Maner, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, FODER Yönetim Kurulu Üyesi Sunalp Çelebi ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar yer aldı.

Dereceye giren isimler ise şu şekilde:

İLKOKUL KATEGORİSİ:

Birincisi Eylül Osmancıkoğlu – "Sudaki Yansımamız" isimli fotoğrafıyla

İkincisi Ertuğrul Asilkent – "Balıklar" isimli fotoğrafıyla

Üçüncüsü Erem Cem – "Windmill" isimli fotoğrafıyla

Telsim Özel Ödülü: Emin Özkılıç – "3" isimli fotoğrafıyla

ORTAOKUL KATEGORİSİ:

Birincisi Berk Gözütok – "Kurbağa" isimli fotoğrafıyla

İkincisi Gülin Erbilen – "3" isimli fotoğrafıyla

Üçüncüsü Nurettin Karayeğen – "Sisli" isimli fotoğrafıyla

Telsim Özel Ödülü: Sadi Çağataylı – "Kemerler" isimli fotoğrafıyla

Yarışmanın birincilerine HTC 820 cep telefonu, ikincilerine Vodafone Mini Tab 7 tablet ve üçüncülerine Powerbank hediye edildi. Her kategoride verilen Telsim Özel Ödülü ise Vodafone Smart 7 cep telefonu armağan edildi. Ödüllerin yanı sıra, sergilemeye hak kazanan çocuklar, Foder tarafından Ekim ayında "Temel Fotoğrafçılık Eğitimi" verilecek.

Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ta Su ve Yaşam Fotoğraf Sergisi, 18 Haziran'a kadar İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda, 20-25 Haziran tarihleri arasında da City Mall Mağusa'da ziyaret edilebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.