LAPTA
okuma süresi: 4 dak.

8. Uluslararası Lapta Turizm Festivali, 22-24 Haziran'da düzenlenecek

8. Uluslararası Lapta Turizm Festivali, 22-24 Haziran'da düzenlenecek

"8. Uluslararası Lapta Turizm Festivali", 22-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 15/06/17 14:09
okuma süresi: 4 dak.
8. Uluslararası Lapta Turizm Festivali, 22-24 Haziran'da düzenlenecek
A- A A+
"8. Uluslararası Lapta Turizm Festivali", 22-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivali 22 Haziran Perşembe günü saat 20.00'de Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından açılacak.

Bu yıl "Doğanın Yankısı" sloganıyla düzenlenecek festivalde dans gösterileri ve konserler yer alacak.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

NAMSOY: "FESTİVAL YENİLİKLER VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ZENGİNLEŞTİRİLDİ"

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, belediye hizmetlerinin kalitesini artırmak, bölgenin güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla çalıştıklarını kaydetti.

Bölge turizminde canlılığı artırmak adına çeşitli kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, turizm işletmeleri ve gönüllülerle çalışmalar yaptıklarını söyleyen Namsoy, mavi ve yeşilin buluştuğu bir doğa harikası olan Lapta'yı hem ülkede hem de dünyada tanıtmanın kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Festivalin bu yıl yenilikler ve çeşitli etkinliklerle zenginleştirildiğini dile getiren Namsoy, açılışın 22 Haziran Perşembe günü saat 20.00'de Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Namsoy, festivalin devamlılığının sağlanması ve tanıtım yapılmasının esas olduğunu söyleyerek, uluslar arası hale gelen festivalde kültürlerin kaynaştığını, etkileşimin arttığını kaydetti.

Namsoy, festival çerçevesinde Türkiye'den ve ülkemizden sanatçıların konserler vereceğini, çeşitli ülkelerin halk dansları gösterileri sergileyeceğini ifade etti.

Üç gün sürecek festivalde yerel zenginliklerin, farklı kültürlerle buluşacağını söyleyen Namsoy, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti.

"İMAR PLANI HAZIRLANACAK"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Namsoy, Girne'de betonlaşma ve çok katlı binalar nedeniyle doğallığın kaybedildiğini, Lapta bölgesinde bunun yaşanmaması adına Şehir Planlama Dairesi ile görüşerek, İmar Planı hazırlanması konusunda adım atıldığını kaydetti.

Lapta Sahil Yürüyüş Yolu konusundaki soruyu yanıtlayan Namsoy, yolun açılışının bir ay sonra yapılmasının planlandığını belirtti.

Karşıyaka Lapta Alsancak Çift Şerit Yolu'na değinen Namsoy, yolun T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile görüşülerek hazırlandığını, bölgenin sosyal, ekonomik gelişimine katkı yapacağını, ulaşımı kolaylaştıracağını kaydetti. Namsoy, yol çalışmalarının başladığını söyleyerek, Şubat 2018'de tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

"FESTİVAL ÜÇ GÜN SÜRECEK"

Namsoy'un konuşmasının ardından, Şerife Boransel de festival programıyla ilgili bilgi verdi.

Festivalin ilk gününde, kortej yürüyüşü saat 19.00'da yapılacak, saat 20.00'de Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün katılımıyla açılış gerçekleştirilecek daha sonra saat 21.00'den itibaren dans gösterileri düzenlenecek.

İkinci gün Lapta Yavuzlar Lisesi Orkestrası saat 20.00'de, Sultan Durusular konseri 21.00'de ve Derya Uluğ konseri ise 22.00'de yapılacak.

Festivalin son gününde ise 19.30'da Yıldırım Yıldırım konseri, 20.30'da Arif Edizer ve SOS konseri yer alacak. Festival saat 21.45'teki Buray konseri ile sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.