SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Kalp sağlığınız için 6 öneri

Kalp sağlığınız için 6 öneri

Yediğimiz her şeyin kalbimize direkt etkisi olduğunu bilmek ayrı bir kalp ağrısıdır. Hayati organımızı korumak en temel içgüdümüz olması gerekirken bizler yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak kalmakta zorluk çekiyoruz. Sanki başka bir kalbimiz daha varmışçasına geçirdiğimiz günlere bir son verebiliriz. Bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz.

Yayın Tarihi: 18/06/17 17:33
okuma süresi: 3 dak.
Kalp sağlığınız için 6 öneri
A- A A+
Ölçülü yiyin

İnsan her şeyi yemek istiyor. Hatta doymasına rağmen önüne gelen bir kâse dondurmaya çoğu zaman hayır diyemiyor. Sonuçta bedenimizin tam ortasında duran organımız yardım çığlıkları atıyor ama bize duyuramıyor. Bizim için çok geç olmadan bu seslere kulak verelim ve şu porsiyonları küçültelim lütfen.

Dengesiz kilo vermeye çalışmayın

Tabii ki bu kadar çok yemenin sonuçları olacaktır. Kısaca 'göbek' diyebileceğimiz bu aşırı kilolu olma haliyle baş etmek için kafamıza göre diyetler uygulamak çok yanlış sonuçlar doğurabilir. Bizce bir bilene sorun. Almak için yıllarını verdiğiniz kilolardan neden bu kadar çabuk kurtulmak istiyorsunuz ki?

Bol su tüketin

'Su hayattır' lafı öyle rastgele söylenmiş bir laf değildir. Kalp sağlığınızı en çok belirleyen faktörün beslenme olduğunu düşünürsek su içme alışkanlığınızın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar. Su için ki çok yemeyin. Çok yemeyin ki kalbiniz sağlıklı kalsın.

Kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak durun

Bağımlılık yapan bu besinlerden uzak durmanızda fayda vardır. İçerdikleri maddeler yüzünden her gün bol bol tükettiğiniz kahve, çay ve gazoz gibi içecekler, kanınızdaki şeker oranını yükseltir. Damar tıkanıklığı riskini arttırır. Mide asit dengenizi bozar. Daha ne olsun.

Doğal gıdalarla beslenin

Yapay gıda katkılarının anlatıldığı bir belgesel bulun ve izleyin. Yediğiniz şeyin herhangi bir doğallığının olmadığını göreceksiniz. Kendinize kafalarında bone, ellerinde eldiven olan bu ciddi suratlı insanların, robotlara yaptırdığı bu yiyecekler nedir diye soracaksınız. Bunlar aslında yüzyıldır süren bir yarışmanın parçasıdır. En lezzetli zehri yaratma yarışması. Denek olarak da bizleri kullanmaktan çekinmiyorlar. Şimdiden şifalar dileriz.

Düzenli kontrol olun

Belli bir yaşı geçtikten sonra kendinize olan bu gereksiz güveni bir kenara bırakın ve doktora gidin. Kalbiniz siz istemeseniz de bu zorluklarla baş etmek durumunda kalıyor. Elbette arızalanma riski yükseliyor. Az önce size yardım çığlıklarını size duyuramadığından bahsetmiştik. İşte şimdi ona tatlı bir sürpriz yapın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.