İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Devlet Hastanesi'nde yine klima sorunu!

Devlet Hastanesi’nde yine klima sorunu!

Bunaltıcı sıcakların kendisini gösterdiği şu günlerde, her yaz gündeme gelen devlet hastanelerindeki klima sorunları bu yıl da yaşanıyor… Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ndeki iki blokta yaşanan sıkıntının aşılması için çalışılıyor…

Yayın Tarihi: 19/06/17 08:47
okuma süresi: 4 dak.
Devlet Hastanesi’nde yine klima sorunu!
A- A A+
Cansu YARIŞAN

Bunaltıcı sıcakların kendisini gösterdiği şu günlerde, her yaz gündeme gelen devlet hastanelerindeki klima sorunları bu yıl da yaşanıyor… Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ndeki iki blokta yaşanan sıkıntının aşılması için çalışılıyor…

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde klimaların çalışmadığı yönünde yapılan şikayetleri yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, hastanenin sadece iki bloğunda merkezi klima sistemi için ihaleye çıkıldığını söyledi ve merkezi klima sistemi ile ilgili çalışmaların devam etmesi nedeniyle bazı klimaların çalışmadığını doğruladı.

Hastanede her yıl belli aralıklarla klima servis ve onarım çalışmaları yapıldığına işaret eden Müsteşar Dana, hastane genelinde, soğutma anlamında sıkıntı yaşanmadığını belirterek bir ay önce başlayan çalışmaların bu hafta tamamlanacağını ve sıkıntı kalmayacağını ifade etti.

Dana, "Hastanenin belli bir bölümünde yıllık klima bakımları yapılıyor. Hastanenin genelinde sorun yok, bakım ve onarımı tamamlanan klimalar sorunsuz çalışıyor, sadece iki blokta ihaleye çıkıldı ve merkezi klima sistemi çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra tüm iç ünite aksamları için çalışmalar tamamlandı. Servisi tamamlanmayan klimalar dışında kalan tüm klimalar, şu anda çalışıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde yapılan klima bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle hastanenin bazı bölümlerinde soğutma problemi yaşandığını belirterek, hastane genelinde soğutma ile ilgili sorun olmadığını, bakım ve onarımı tamamlanan klimaların sorunsuz şekilde çalıştığını kaydetti.

Hastanede her yıl belli aralıklarla klima servis ve onarım çalışmaları yapıldığına işaret eden Dana, hastane genelinde soğutma anlamında sıkıntı yaşanmadığını belirterek 1 ay önce başlayan çalışmaların bu hafta tamamlanacağını ve sıkıntı kalmayacağını ifade etti.

"KLİMA BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI BU HAFTA TAMAMLANACAK"

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde yaşanan klima sorununu iddialarına yanıt veren Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, yaptığı açıklamada, hastanede yıllık klima bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını söyledi.

Hastanede her yıl belli aralıklarla klima servis ve onarım çalışmaları yapıldığına işaret eden Dana, hastanenin genelinde soğutma anlamında sıkıntı yaşanmadığını belirterek bir ay önce başlayan çalışmaların bu hafta tamamlanacağını ve sıkıntı kalmayacağını ifade etti.

Hastane genelinde tüm klimaların yeniden gözden geçirilerek sorunların giderildiğini ve klimaların tamir ve bakımının halen yapıldığını kaydeden Dana, "Hastanenin belli bir bölümünde yıllık klima bakımları yapılıyor. Hastanenin genelinde sorun yok, bakım ve onarımı tamamlanan klimalar sorunsuz çalışıyor, sadece iki blokta ihaleye çıkıldı ve merkezi klima sistemi çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra tüm iç ünite aksamları için çalışmalar tamamlandı. Servisi tamamlanmayan klimalar dışında kalan tüm klimalar, şu anda çalışıyor. Buna ek olarak iki tane hava kompresör siparişi verildi, cihazlar geldiği zaman monte edilecek. Önümüzdeki hafta tüm klima bakım ve servis çalışmaları tamamlanacak. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda müdahale edilecek" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.