İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu:"Genel sağlık sigortası yaz tatili sonrası"

Sucuoğlu: "Genel sağlık sigortası yaz tatili sonrası"

Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yaz tatili sonrasında Meclis'e gelmesi hedefinde olduklarını ifade eden Bakan Sucuoğlu, yasa hakkında bilgiler vererek, yasanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Yayın Tarihi: 19/06/17 15:21
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: "Genel sağlık sigortası yaz tatili sonrası"
A- A A+
CTP Milletvekili Salih İzbul da, sağlıkta oluşturulması gereken sistemin yasalarından birinin Meclis'te olduğunu ifade ederek, yasaya oylarının olumlu olmasının yanı sıra bazı maddelerde akıllarında soru işaretleri olduğunu kaydetti.

Döner sermaye için gerekli maddi kaynak konusunda bazı soruları olduğunu ancak tüzüklerin yapılması ardından bu konuyu tekrar ele alacaklarını ifade eden İzbul, sağlıktaki yasaların tek tek düşünülemeyeceğini, tüm sistemin değiştirilmesini ve beraberindeki yasaların da Meclis'ten geçmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlıktaki mevcut kaosa doğru gidişatı engellemek için yasa tasarısının geçmesinin bir basamak olması temennisinde bulunan İzbul, sistemi oluşturacak temel yasa diye nitelediği Genel Sağlık Sigortası'yla ilgili tasarının da Meclis'e gelmesinin takipçisi olacaklarını kaydetti.
İzbul, yasayı desteklediklerini sözlerine ekledi.

ERÇAL: "SİSTEMİ GENEL SAĞLIK SİGORTASI DÜZELTİR"

CTP Milletvekili Hüseyin Erçal da, yasayı kendilerinin de desteklediklerini ifade ederek, çıkabilecek aksaklıkları düzeltmenin de Meclis'in görevi olduğunu kaydetti.

Erçal, sağlıktaki sitemin düzeltilmesinin temelinin Genel Sağlık Sigortası olduğuna dikkat çekerek, bunun da özelden ve kamudan hizmet alabilecek şekilde olması gerektiğini vurguladı.

SUCUOĞLU: "GENEL SAĞLIK SİGORTASI YAZ TATİLİ SONRASI"

Konuşmacıları yanıtlayan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise tasarının sağlıkta yasal anlamda önemli noktalardan biri olduğuna işaret ederek, özel hastanelerle ilgili yasanın tadilinin ve tüzüklerinin geçen Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını, Hasta Hakları Yasası için de Savcılık ve Merkezi Mevzuat Dairesi'nden görüş geldiğini anlattı.

Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yaz tatili sonrasında Meclis'e gelmesi hedefinde olduklarını ifade eden Bakan Sucuoğlu, yasa hakkında bilgiler vererek, yasanın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Yasa tasarısının bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından yasa tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

Genel Kurul'da daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi'nin bugün okunacak raporu yarına aktarıldı. Genel Kurul gruplar arası varılan mutabakatla bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Meclis bir sonraki oturumunu yarın saat 10.00'da yapacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.