İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Rogers: "Sağlıktaki en büyük sorunlardan biri israf"

Rogers: "Sağlıktaki en büyük sorunlardan biri israf"

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Jale Refik Rogers, sağlıktaki en büyük sorunlardan birinin israf olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 19/06/17 18:34
okuma süresi: 3 dak.
Rogers: "Sağlıktaki en büyük sorunlardan biri israf"
A- A A+
Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı Üyesi Jale Refik Rogers, sağlıktaki en büyük sorunlardan birinin israf olduğunu söyledi.

HP'nin göreve gelmesi halinde israfı önleyici adımlar atacağını kaydeden Jale Refik Rogers, "Otomasyon sistemini Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm birimlere yayma, eksik personel ihtiyacını gidermek için planlama yapma, teşkilat yasasını güncelleme, hasta hakları veya bulaşıcı hastalıklar yasası gibi taslak yasaları geçirme" hedeflerine işaret etti.

Yazılı açıklamasında hem hükümeti hem de sağlıktaki uygulamaları eleştiren Jale Refik Rogers, HP'nin atacağı her adımda yasaları uygulayacağını, kamu yararını önde tutacağını söyledi, sağlıkta kısa, orta ve uzun vadeli planlarla göreve geleceklerini söyledi.

Seçim yakın olduğunu söyleyen, "Pervasızca rant dağıtımının sebebi budur" görüşünü dile getiren Jale Refik Rogers, şunları belirtti:

"Biz Halkın Partisi olarak bina yapmayı değil, sağlık hizmetlerini çalışır hale getirmeyi öncelik olarak görmekteyiz. Mevcut merkezleri çalışır hale getirecek nitelikli personel sayısının artırılması, cihaz alt yapısının geliştirilmesi, hızır hizmetlerinin güçlendirilmesi bizim önceliğimizdir.

Kamu hastanelerinden özel hastanelere yapılan sevkleri dikkatle değerlendireceğiz. Sevkleri önlemek için gereken önlemler alınacak, malzeme veya eleman eksikliğinden kaynaklanan sevkleri önlemek için planlama yapılacak, özel hastanelerle anlaşmalar açık ve şeffaf olacak. Sağlık Bakanlığı altında kanser başta olmak üzere, ülkede sıklıkla görülen belli başlı bulaşıcı veya kronik hastalıkların haritasının oluşturulması, bu verileri doğru şekilde toplayacak ve analizlerini yapacak bir birim kurmak Halkın Partisi'nin önceliklerindendir."

HP'nin koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmekte kararlı olduğunu söyleyen Jale Refik Rogers, "Göreve geldiğimizde, kamu hastanelerinde kaliteyi artırmak için yönetsel bazı değişiklikler yapmayı planlıyoruz ve bu bağlamda hastaların danışabileceği yeni bir Halkla İlişkiler bölümü de oluşturacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.