GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Arter: "Gazimağusa şehrini kültür ve sanat başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Arter: "Gazimağusa şehrini kültür ve sanat başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun 33. yıl sonu gösterileri dün akşam Rauf raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Yayın Tarihi: 01/07/17 13:50
okuma süresi: 2 dak.
Arter: "Gazimağusa şehrini kültür ve sanat başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"
A- A A+

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun 33. yıl sonu gösterileri dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

33 yıldır halk danslarında hem yurt içi hem de yurt dışında önemli temsiliyetler üstlenen halk danslarımız 300'e varan dansçı sayısı ve 1 büyük, 1 yetişkin, 3 orta ve 3 minik olmak üzere 8 farklı ekiple yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, köklü bir geleneğe sahip Gazimağusa Belediyesi Halkdansları Topluluğu'nun gösterilerini izlemek için salonu dolduran izleyiciler orkestranın müzikleri ile başlayan gecede bir birinden güzel gösteriler izledi. Dansçılara ve ekip eğitmenlerine başarı belgesinin verildiği etkinliğin sonunda Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de sahneye çıkarak dansçılarla birlikte halk danslarının yeni yaşını kutladı.

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 33 yıl önce kurulan halk dansları topluluğunun günümüze kadar geldiğini, emeği geçen tüm belediye başkanlarına teşekkür ettiğini, Gazimağusa kentini Kültür ve Sanat başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Halk Dansları Topluluğu eğitmenlere, oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Arter, Temmuz ayında bir ekibin Mersin'e, bir ekibin de Ağustos ayında Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine gideceğini ve ülkemizi 14 müzisyen ile birlikte temsil edeceğini söyleyerek, bu büyük başarının çok anlamlı olduğunu, aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.