EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

ISODARCO yaz okulu DAÜ ev sahipliğinde yapiliyor

ISODARCO yaz okulu DAÜ ev sahipliğinde yapiliyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ev sahipliğinde ve merkezi İtalya'nın Roma kentinde bulunan ISODARCO (International School on Disarmament and Research on Conflicts - Silahsızlanma Ve Çatışma Araştırmaları Uluslararası Okulu) işbirliği ile "The International Security in a Rapidly Evolving Technological Environment" (Hızla Değişen Teknolojik Ortamda Uluslararası Güvenlik) başlıklı Yaz Okulu başladı.

Yayın Tarihi: 14/07/17 13:42
okuma süresi: 4 dak.
ISODARCO yaz okulu DAÜ ev sahipliğinde yapiliyor
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ev sahipliğinde ve merkezi İtalya'nın Roma kentinde bulunan ISODARCO (International School on Disarmament and Research on Conflicts - Silahsızlanma Ve Çatışma Araştırmaları Uluslararası Okulu) işbirliği ile "The International Security in a Rapidly Evolving Technological Environment" (Hızla Değişen Teknolojik Ortamda Uluslararası Güvenlik) başlıklı Yaz Okulu başladı. Kıbrıs'ta ilk kez düzenlenmekte olan Yaz Okulu açılışı 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 09:00'da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan ISODARCO Başkanı Carlo Schaerf, DAÜ'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ISODARCO Yaz Okulları'nın 25.'sinin düzenlenmesine olan katkılarından dolayı DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı ve DAÜ Akademik İşler'den Sorumlu Rektör Yardımcılığı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Garip'e teşekkürlerini iletti. ISODARCO'nun tarihinden bahseden Schaerf, organizasyonun 50 yıl boyunca yapılan eğitim toplantılarında, 80 farklı ülkeden 3 bine yakın akademisyen ve katılımcının yer aldığını vurguladı. Kurs Direktörü, DAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. G. Aylin Gürzel Aka ise, konuşmasında ISODARCO Yaz Okulu kapsamında gerçekleştirilecek eğitim programı ve aktivitelerle ilgili bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Aka, söz konusu eğitimlerin katılımcı öğrencilere gelecekte daha geniş iş imkanları yaratması temennisinde bulundu.

Harvard Üniversitesi Belfer Merkezi Atom Yönetimi Projesi Direktörü Steven E. Miller da açılış konuşmasında "Nuclear Power and Proliferation" (Nükleer Enerji ve Yaygınlaşma) başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumuna KKTC'nin güzel şehri Gazimağusa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktararak başlayan Miller, nükleer reaktörlerin çalışma prensiplerinden bahsetti. Uranyum'un zenginleştirilmesi ile elektrik üretiminde nasıl kullanıldığını anlatan Miller, dünyadaki asıl problemin, herhangi bir uranyum zenginleştirme tesisine sahip bir ülkenin nükleer silah üretebileek kapasiteye sahip olması şeklinde öne çıktığını aktardı. Bu yönde Birleşmiş Milletler çatısı altında imzalanmış uluslararası Nükleer Silahların Yaygınlaşmasını Engelleme Anlaşması (The Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons) bulunduğunu aktaran Miller, katılımcılara bu anlaşmanın detayları ve uygulanış yöntemleriyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Pugwash İtalya'nın 25 yıldan bu yana geleneksel olarak İtalya'da düzenlediği uluslararası bir kış okulu olan ISODARCO'nun DAÜ girişimleriyle ilk kez gerçekleşen Yaz Okulu için, ABD, İtalya, İsveç, Avusturya, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerden ve Harvard, Bologna, Roma, Padova, Trento ve Nottingham gibi dünyanın prestijli üniversitelerinden alanlarında uzman kişiler ülkemize gelerek çeşitli kurslar verecek. Yaz Okulu'nun amacı ise silahsızlandırmayı, silahlanma kontrol rejimlerini ve mekanizmalarını analiz edip, bu gelişmeleri daha iyi anlamayı sağlamak olarak belirlendi. ISODARCO Yaz Okulu, DAÜ evsahipliğinde 17 Temmuz 2017 tarihine kadar çeşitli eğitim ve aktiviteler eşliğinde sürecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.