EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

DAÜ Hazırlık Okulu sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekiyor

DAÜ Hazırlık Okulu sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekiyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) akademik yıl boyunca öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği "Toplumsal Duyarlılık Projeleri" ile dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 04/08/17 14:16
okuma süresi: 5 dak.
DAÜ Hazırlık Okulu sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekiyor
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) akademik yıl boyunca öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği "Toplumsal Duyarlılık Projeleri" ile dikkat çekiyor. Projeler kapsamında, organizasyonunu öğretim görevlileri Pınar Hüdaoğlu ve Bahar Avşar'ın üstlendiği ve öğretim görevlisi Hüseyin Demirel'in önderliğini yaptığı 'Cittaslow Deneyimi' projesinin birinci etkinliği, Zekai Altan'ın rehberliğinde gerçekleşti. Çayırova'daki Diner Zeytinyağı Tesisi'nden başlayarak, Kumyalı The Nitovikla Garden Oteli'nde devam eden, öğrencilere Kıbrıs kültürü ile özdeşleşmiş çörek, el makarnası ve dribidez yapım ve tadımı yanı sıra dibek kahvesi yapımı ve buna benzer Kıbrıs yaşam ve kültür hikayelerinin de anlatıldığı gezi, öğrenciler tarafından büyük memnuniyet ile karşılandı.

Öte yandan Give A Book Give A Life projesinin ilk adımı kapsamında ise 70 kişilik öğrenci grubu ile beraber ilk olarak Lefkosa Deniz Plaza ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Deniz Plaza çalışanları ve müdürleri tarafından çok sıcak karşılanan öğrenciler, projenin amacını anlatarak destek talebinde bulundular. Ardından Işık ve Rüstem Kitabevi'ni ziyaret etme şansı bulan öğrenciler bu kitabevlerine de proje hakkında bilgi vererek, projelerine destek buldular. Tüm ziyaretlerinde ilgiyle karşılanan öğrenciler, ayrı ayrı her kitabevinden kitap bağışı aldıkları ve projeye katkı sağlayabildikleri için çok mutlu oldular. Tüm ziyaretler sonrasında Büyükhan'a gidip bu değerli tarihi eseri gezerek orada öğle yemeği yiyen Give A Book Give A Life Proje grubu projenin ilk adımını başarılı bir şekilde tamamlamış oldu.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ PROJESİ

Kıbrıs Türk Kültürü Projesi'nde görev alan öğretmen ve öğrenciler ise ilk ziyaretlerini İskele Bölgesi'ne gerçekleştirdiler. Söz konusu gezide, öğrenciler ilk önce İskele Boğazı'nda kısa bir mola verip eşsiz boğaz manzarası fotoğraflarını çekme imkanı buldular. Daha sonra Çayırova Köyü'nde bulunan Kıbrıs geleneksel elişi olan Lefkara İşi'nin sergilendiği Lefkara Evi'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler burada Lefkara İşi yapımını yerinde gözlemleyip sergilenen örnekleri inceleme fırsatı yakaladılar. Gezinin son durağı olan Mehmetçik Köyü'nde ise öğrenciler katıldıkları kısa köy turunda Kıbrıs köy hayatını yakından incelediler. Daha sonra yerel yemeklerin yapıldığı bir restorana gidip onlar için özel olarak hazırlanan Kıbrıs kültürüne ait farklı lezzetleri tatma fırsatı elde ettiler. Gezinin sonunda sergilenen Kıbrıs halk oyunları figürlerini izleyen ve buna eşlik eden öğrenciler coşkulu anlar yaşadılar. Öğrenciler, Kıbrıs Türk kültürüne yakından tanıklık edip, yerli halkla kaynaşma fırsatı da buldular.

MUHTAÇ KÖPEKLER DE UNUTULMADI

DAÜ YDİHO Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında bulunan "Dogs in Need" yani Muhtaç Köpekler için yapılan aktivitede ise, yaklaşık 75 öğrenci hocaları Fayka Güresun, Suzanne Kayalp ve Yi Zheng önderliğinde, DAÜ'de hayatlarını idame ettiren sokak köpekleri için 12 tane yuva yaptılar ve kampüsün belirli noktalarına yerleştirdiler. Bu katkıdan dolayı, öğrenciler mutlu ve huzurlu olduklarını, çünkü yaz kış onları bir nebze sıcaktan ve soğuktan koruyan, başlarını sokacak yuvalarının olduğunu ve fırsatları oldukça can dostlarımıza yine böyle yardım projelerinde yer alarak sosyal farkındalık yaratmak istediklerini söylediler.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

"Rainbow" Projesi kapsamında ise, DAÜ YDİHO öğrencileri ile birlikte yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıldı. Çevre bilincinin geliştirilmesi ve ortaklaşa iş gücünün pekiştirilmesi amacıyla yürütülen projede öğretmenler ve öğrencilerin işbirliği ile Palm Beach bölgesinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında çevre temizliği yapıldı. DAÜ YDİHO öğrencilerinin farklı yerlerde özverili çalışmalarının sonucu ile yapılan çevre temizliği, bölge halkının takdiri ile karşılandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.