GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

FETÖ zanlısı Köse'nin evinde bulunan 3'ü uçaksavar mermisi 4 mermi, balistik incelemede

FETÖ zanlısı Köse'nin evinde bulunan 3'ü uçaksavar mermisi 4 mermi, balistik incelemede

Mağusa Polis Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve aralarında Geçitkale Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Abdullah Köse ile Yıldırım köyü eski imamı Tarkan Bay'ın da bulunduğu 4 kişi aleyhindeki polis soruşturması devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/08/17 09:50
okuma süresi: 6 dak.
FETÖ zanlısı Köse'nin evinde bulunan 3'ü uçaksavar mermisi 4 mermi, balistik incelemede
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Polis Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve aralarında Geçitkale Polis Karakolu'nda görevli polis memuru Abdullah Köse ile Yıldırım köyü eski imamı Tarkan Bay'ın da bulunduğu 4 kişi aleyhindeki polis soruşturması devam ediyor.

"Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak" suçlaması ile aleyhlerinde başlatılan soruşturma kapsamında temin edilen 1 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden zanlı Emine Göbekçi, Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay ek tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı avukatları İddia Makamı'nın talep ettiği 7 günlük ek tutukluluk süresine itirazda bulundu. Mahkeme, zanlı avukatlarının talep edilen ek tutukluluk süresinin gereksiz olduğu yönündeki itirazlarını reddederek zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Öte yandan polis memuru Abdullah Köse'nin evinde yapılan aramada, 3'ü uçak savar mermisi toplam 4 mermi, 6 mermi çekirdeği ve boş kovanların da bulunup emare alındığı ortaya çıktı.

Polis zanlılara ait cep telefonu, flaş bellek ve diz üstü bilgisayarların incelenerek elde edilecek uzman raporlarını bekliyor. Zanlıların yasa dışı terör örgütüne üye olduğu yönünde bilgilere ulaşılması halinde zanlılar aleyhindeki suçlamanın değişeceği aktarıldı.

MERMİLER BALİSTİK İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis subayı Ömür Dalkıran mahkemede verdiği ifadesinde, 9 Ağustos tarihinde saat 17:05 ile 23:35 saatleri arasında düzenlenen operasyonda Mağusa'da sakin zanlı Emine Göbekçi'nin evinde bir polis ekibi tarafından arama yapıldığını açıkladı. Dalkıran yapılan aramada Türkiye Cumhuriyeti'nde 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi sonrasında KKTC'de 22 Temmuz 2016 tarihinde emirname ile yürürlüğe giren ve bu karar ile yasa dışı terör örgütleri listesine 18'inci sırada giren FETÖ Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü Üyesi Muhammet Fetullah Gülen'in yazarlığını yaptığı 40 adet kitap ve yine propaganda nitelikli olduğu düşünülen 34 adet VCD'nin bulunup emare alındığını aktardı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde zanlı Emine Göbekçi'nin ifadesi ışığında zanlı Abdullah Köse ve eşi Fadime Köse ile Tarkan Bay'ın tutuklandığını aktaran Dalkıran, zanlıların tasarruflarında bulunan çok sayıda yasa dışı terör örgütünü propaganda niteliğindeki kitapları, zanlılara ait cep telefonlarını, bilgisayarları ve flaş bellekleri incelenmek üzere Polis Genel Müdürlüğü Adli Polis Amirliği'ne gönderdiklerini açıkladı. Dalkıran zanlı Abdullah Köse'nin evinde yapılan arama da ayrıca 3'ü uçak savar mermisi olmak üzere 4 mermi, 6 mermi çekirdeği ve mermi kovanlarının bulunup emare alındıktan sonra balistik incelemesi yapılmak üzere Balistik Şube'ye gönderildiğini açıkladı.

RAPORLAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Mahkemeden önceki gün temin edilen 1 günlük süre içerisinde zanlı Tarkan Bay'ın gönüllü ifade verdiğini belirten polis subayı Ömür Dalkıran, zanlıların verdikleri ifadelerinin teyit ve tekzip çalışmalarının devam ettiğini aktardı. İncelemelerin ardından gelecek uzman raporlarına göre, suçla bağlantısı olan yeni şahısların çıkabileceğini belirten Dalkıran, ayrıca zanlıların aleyhindeki suçun nevinin değişebileceğini söyledi. Suçla ilgisi ve bilgisi olan şahısların tespit edilip ifadelerinin alınmasına devam edildiğini belirten Dalkıran, tüm çabalara rağmen yürütülen soruşturmanın tamamlanamadığını ifade ederek mahkemeden 8 gün ek tutukluluk süresi talep etti. İddia Makamı 8 günlük talebi 7 gün ile sınırlandırdı.

ZANLI AVUKATLARINDAN EK TUTUKLULUĞA İTİRAZ

Zanlı Emine Göbekçi'nin avukatı Tevfik Pilli bulunan kitapların hiç birinin yasa dışı terör örgütünü övücü nitelikte olmadığını iddia etti. Talep edilen 7 günlük sürenin gereksiz olduğunu belirten avukat Pilli, zanlı Göbekçi'nin yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını, soruşturmanın devam ettiği hususların da zanlı Göbekçi'nin tutuklu kalmasını gerektirmediği iddialarında bulundu.

Zanlı Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay'ın avukatlığını yürüten İsmet Dağlar'da, kitaplarla ilgili incelemelerin 1 günde yapılabileceğini belirterek, talep edilen sürenin gereksiz olduğunu iddia etti. Dağlı, yasada yasaklı olan kitapların tek tek ne olduğunun belirtilmediğini söyleyerek "yanlış yoldasınız boşu boşuna zanlıların özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tüm beyan ve ifadeleri dinleyen Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, mahkemede aktarılan ifadelerde zanlıların ilk nazarda suçla bağlantısı olabilecekleri yönünde bulguya vararak 4 zanlının da 5'er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Taha Tarkan Bay05/10/23 14:51
Ne oldu şimdi. Berat ettik. Savcı davayı geri çekti terör üyesi olmadigimiza dair. Şimdi ne olacak. O zaman ismimizi resmimizi suçumuz kesinleşmeden verdiniz. Şimdi neden hırsızların yüzü ve ismi gizlenir. .. ismimiz yazılınca google hemen bunlar çıkar . Çok onur kırıcı