İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımzılık İttifak: "Yurttaşların plajlara girişlerinin engellenmesi kabul edilemez"

Bağımzılık İttifak: "Yurttaşların plajlara girişlerinin engellenmesi kabul edilemez"

Bağımzılık İttifakı bugün bir açıklama yaparak, yurttaşların yasal haklarına rağmen plajlara girişlerinin engellenmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 12/08/17 13:57
okuma süresi: 2 dak.
Bağımzılık İttifak: "Yurttaşların plajlara girişlerinin engellenmesi kabul edilemez"
A- A A+

Bağımzılık İttifakı'nın açıklaması şöyle:

"Plajlarda alınan fahiş ücretler 26/93 sayılı "Plajların Kullanım ve Denetim Yasası" na aykırı olması ve yasa dışı ücret ve tahsilatı ile yurttaşların "Plajlara Girişlerinin ve özgürlüğünün plaj işletmeciler tarafından engellenmesi halkın devlete ve siyasilere olan güveni sarsmaktadır.

Kıbrıs Türk halkının en temel anayasal ve yasal haklarının devlet güvencesi altında bile korunamayacağı açıkca görülmektedir. "Bizzat Sahip Çıkmadıkça Yurttaşların Haklarını Hiç Kimsenin Koruyamayacağı" bu ortamda yurttaşlara Devletin güven ve itibarının iade etmesi için İttfakımız hükümete görev çağrısı yapmaktadır.

Bugüne kadar uygulanmayan 26/1993 sayılı Plajların Kullanım ve Denetim Yasasının uygulanması ve yurttaşların mağdur edilmemesi için Ombusman'ın iki kez KKTC. Meclis Başkanlığına bildirmiş ve dağıtımı da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı ile yerel makamlara yaptığı bu uyarıların bugüne kadar dikkate alınmadığı görülmektedir.

Bir ada ülkesinde yurttaşların yasal haklarına rağmen plajlara girişlerinin engellenmesinin kabul edilemeyeceğini İttifakımız önemle vurgulamakta olup bu yasannın ya uygulanması ya da gerekli yasal düzenlemeler yapılarak yurttaşlar ile plaj ve turizm işletmecileri arasında ihtilaf yaratılmasına ve sosyal patlamaların önlenmesi için hükümeti uyarmaktadır."

HASAN Y. IŞIK

KKTC. İNSAN HAKLARI DERNEĞİ,

BAĞIMSIZLIK İTTİFAKI 33 BAĞIMSIZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

KONSEY BAŞKANI..

AHMET YILDIRIM

TÜKETİCİLER İÇİN KALİTELİ YAŞAM DERNEĞİ BAŞKANI

KONSEY BAŞKANLIK SEKRETERİ


Dr. ÖZTEKİN ÖZTEKİNER

GENEL BAŞKAN

KIBRIS TÜRK ZARAR GÖRMÜŞ GÜNEYLİ GÖÇMENLER DERNEĞİ.

KONSEY BAŞKANLIK SEKRETERİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.