Akıncı mangal yakmayıp da Anastasiadis mi yakacaktı?

Yayın Tarihi: 20/03/17 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kıbrıslılar orijinal insanlardırlar. Biraz güneş gördüler mi, kömürler mangala doldurur, yakar ve o kapkara kömürlerin beyazlaşıp, etleri yakmadan pişirecekleri kıvama gelmesini beklerler.

Tabiî mangal keyif işidir. Keyifli adamın işidir. Keyfiniz yerinde ise ancak mangalı yakar, eşe dosta aileye mangal ziyafeti çekersiniz.

Canınız sıkkınsa mangal olan yere dahi gitmez, keyifli olanların da canını sıkmaktan imtina edersiniz.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın mangal başında şişleri çevirdiği fotoğraf, keyfi yerinde bir adamın fotoğrafıdır bence.

Nasıl keyiflenmesin ki, nasıl keyifli olmasın?

"Masayı bir bahane bulup terk etti" eleştirileri Kuzey'den ve Güney'den üstüne üstüne gelirken, o direndi, dik durdu ve "Plebisit ile ilgili karar iptal edilmeden masaya dönmem, bunu küçümseyenleri de anlayamam" tadındaki tavrı, kararın geçmesine göz yuman DISI'liler tarafından bile kabul görmüş durumda.

DISI Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis, ''Eğer zaman geri alınabilseydi, DISI, ELAM tarafından önerilen 1950 Plebisiti ile ilgili yasa önerisini reddederdi" diyebildi ve bunun yanlış bir karar olduğunu itiraf edebildi.

Bunu, Akıncı'nın sağlam duruşu ve kararlı yaklaşımına borçluyuz.

Evet, çok eleştirildi. "Her ne olursa olsun. Masada olmamız lazım ve ne olursa olsun çözüm metnini oluşturmamız lazım. Akıncı, masayı terk etmemeliydi" diyen kesim tarafından neredeyse çarmıha gerilmek istendi ancak yılmadı ve tüm siyasi partiler ile Meclis'i arkasına alarak, "Bu böyle olacak" diye diretti.

Sosyal içerikli dese de adına DISI Genel Başkanı Averof Neofitu, araya aracılar koyarak onunla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yemek yemek istedi.

O gece neler konuşulduğunu az çok biliyoruz ama menüde ne vardı bilemeyiz.

Fotoğraftaki mangal gibi bir mangal yandı mı? Etler DISI heyetinin önüne dumanları tüter şekilde konuldu mu bilmiyoruz ama siz bu yazıyı okuduğunuzu sırada, DISI Meclis Komitesi'nde bu 1950 Plebisit Yasası'nın pasifize edecek bir başka yasayı görüşülmesine 48 saat kalmış olacak.

Eminim dünyanın baskısı gelmiştir Akıncı'nın üzerine. Telefon edenler, büyükelçilerini gönderenler, sivil toplum, hatta kendi müzakere heyetinden dahi yaptığının yanlış olduğunu düşünenler vardır.

Hepsine direndi.

"ENOSİS'in 'E'sinin bile hala ortalıkta dolaşması, benim federal çözümü Rum tarafıyla görüşmemin anlamını ortadan kaldırıyor" tavrı sonunda anlaşıldı. Anlaşılmasa da kabul gördü.

"Bu eski kurt sosyal demokrat, kolay kolay pes etmeyecek. Öyle bir yaptı ki onu masayı terk etmekle de suçlayamıyoruz. Türkiye referandumunu işini de denedik olmadı. Bir yolunu bulmamız lazım" noktasına Rumları getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, sanırım iki et bir yağ düzeninde sıralanmış birkaç şiş eti hak etti.

O mangalı yakmayıp da, hala kor halinde olan sıcak kömür elinde kalan Anastasiadis mi yakacaktı?

Buyurun mangala.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları