GÖSAD'tan "Kıbrıs Türk Kültürü Sergisi"

Yayın Tarihi: 08/06/17 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Kıbrıs Görsel Sanat Derneği olarak ben ve arkadaşlarımla birlikte çok güzel bir sergi hazırladık sevgili okurlarım. Kıbrıs Türk Kültürü'nde kaybolmaya yüz tutmuş değerleri fotoğraflaştırdık ve çok güzel bir konsept çıktı ortaya. işte bu sergiyi bu akşam saat 18:30'da Saçaklı Ev Lefkoşa'da tüm halkımızın ilgisine sunuyoruz.

Biz Kıbrıslı Türkler, ne zaman bir araya gelsek , ne zaman bir kahve sohbetine dalsak yapılan konuşmalar bir an da eski yıllara, eski günlere, hatıralara gitmemize neden olur. Bir an için çocukluk yıllarınızı düşünün ; çocukluğunuz aile büyüklerinin hatıralarını dinlemekle geçmedi mi? Sonra bizler büyüdük ve fark ettik ki bizim aslında onlar kadar anlatacak hikayemiz yok, onlar kadar anı biriktirememişiz. Öyle tahmin ediyorum ki çocuklarımız gün gelip de büyüdüklerinde anlatacak çok az hikayeleri olacak. İşte bu sergi birazda bunu anlatıyor. Kıbrıs Türk Kültürünü konu olarak aldık ve kendi kültürümüzün hem mesleklerine hem de mutfağına değinmeye çalıştık. Bir önceki sergimiz olan "Kapılar" sergimizdeki benzer sıkıntılarla karşılaştık. Eskiye dair birçok kapının yok olup gittiğine tanık olmuştum; hatta bu kapıları bizim yerimize İngilizlerin koruduğuna da. İşte dostlar; bu sergide de Kıbrıs Türk Kültürünün her geçen gün azalan mesleklerini ve alışkanlıklarını konu etmeye çalıştık. Eminim ki çokça eksiği de vardır; ama bu eksikler artık o kültürü yaşatanların hayatta olmamasından da kaynaklanıyor.

Geçmiş zaman bitmeden deklanşöre bastık ve kısa bir süreliğine daha zamanı durdurduk. Beğeneceğinizi umuyorum…

Herkesi bu sergiye bekliyorum...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.