Doktor maaşı Başbakan'la denkleşti

Yayın Tarihi: 14/06/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Sucuoğlu "Doktorların özlük haklarını iyileştirdik, maaş artışları artık yapılıyor" diye başladı söze ve hemen ekledi "Yeni doktorların maaşlarına 2.200 lira, eski doktorların maaşlarına ise 1.200 liralık maaş artışı yapılmaya başlanacak. Böylelikle yeni bir doktor ayda 6.200 lira maaş, mesailerle birlikte 11 bin olacak" dedi.
  • Tabii bunlar benim değerlendirmem aman kimse yanlış anlamasın. Bildiğim kadarıyla bugün bir bakanın maaşı 9.500 lira civarında, yine yanılmıyorsam Başbakan'ın maaşı da 10 bin ya da 11 bin civarında hatta 10.500 lira da olabilir. Eğer ki yeni bir doktor mesaiye kalmazsa aylık maaşı 6.200 lira olurken mesaiye kalan bir doktor 10 ila 12 bin Türk lirası bir maaş alacak.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile gergin geçen Meclis ortamından sonra dün sabah buluşup bir kahve içtik. Faiz beyin birçok bakandan farkı sürekli yeni heyecanlarla karşımıza çıkması. Tabii Bakan Sucuoğlu ile Meclis'teki tartışmaları değil de sağlıkta atılan son adımları konuştuk. Ajandası her zaman olduğu gibi doluydu. Uzun süren doktor grev ve eylemlerin ardından ortalık artık daha sakin.

Sucuoğlu "Doktorların özlük haklarını iyileştirdik, maaş artışları artık yapılıyor" diye başladı söze ve hemen ekledi "Yeni doktorların maaşlarına 2.200 lira, eski doktorların maaşlarına ise 1.200 liralık maaş artışı yapılmaya başlanacak. Böylelikle yeni bir doktor ayda 6.200 lira maaş, mesailerle birlikte 11 bin olacak" dedi.

Elbette ki bu son derece iyi bir haber. Yeni doktorların bu maaş hakları. Tabii çalışan ve iş yapan doktorlardan bahsediyorum, işten kaytaran doktorlardan değil. Umarım bu maaş artışından sonra doktorların şikayetleri artık son bulur.

Yeni bir doktor artık her ay mesaisi ile birlikte 11 bin lira maaş çekecek. Bu oran bir bakanın maaşında dahi fazla bildiğim kadarıyla.

Tabii bunlar benim değerlendirmem aman kimse yanlış anlamasın. Bildiğim kadarıyla bugün bir bakanın maaşı 9.500 lira civarında, yine yanılmıyorsam Başbakan'ın maaşı da 10 bin ya da 11 bin civarında hatta 10.500 lira da olabilir.

Eğer ki yeni bir doktor mesaiye kalmazsa aylık maaşı 6.200 lira olurken mesaiye kalan bir doktor 10 ila 12 bin Türk lirası bir maaş alacak.

Bu benim değerlendirmelerim yani Bakan Sucuoğlu'nun değil, şimdi kimse bakanı da yanlış anlamasın.

Yine söylemekte fayda görüyorum doktorlarımızın hakkıdır alsınlar çünkü gerçekten çalışan ve işine, hastasına sadakatle bağlı olan her doktorun sonuna kadar hakkıdır bu maaşlar.

Bakan Sucuoğlu bu maaş iyileştirmesini sağladığı için hayli mutluydu.

Güzelyurt Hastanesi hızla ilerliyor

Şamatalı bir ihale kavgasının ardından Güzelyurt Hastanesi'nin yapımı hızla devam ediyor. Bakan Sucuoğlu Güzelyurt Hastanesi'nin yapılışını sık sık denetlediğini ve hastanenin hızla yükseldiğini anlattı bana.

Karpaz Hastanesi de tamam

Sohbet sırasında "Hatırlarsan ilk sende açıklamıştım, Karpaz'a hastane yapacağımızı, İskele'ye yapacaktık ancak bunu iptal edip Karpaz'a yöneldik. Vatandaşın ivedi olarak ihtiyaç duyduğu lokasyonlara poliklinik ve hastane yapmak, yapacak olmak inan ki beni çok mutlu ediyor.'' Son derece heyecanlı bir şekilde anlattı.

"Bir hesap yaptık ve gördük ki İskele ile Mağusa arası çok yakın yaklaşık 15-20 dakikada gidebiliyor vatandaş. Bu nedenle İskele'ye yapmayı düşündüğümüz hastaneden vazgeçtik ve hastaneyi Karpaz bölgesine yapmaya karar verdik. Mehmetçik köyü yakınlarında hastane yapabilecek kadar büyük bir arazimiz var ve buraya bir hastane yapmaya karar verdik. Bildiğiniz gibi o bölgede sürekli ölümlü ya da ağır trafik kazaları gerçekleşiyor, bu vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu zaman kaybından ötürü kurtarılamıyor ya da son zamanlarda kalp krizi geçiren çok vatandaşımız var. Hep zamanla yarışıyoruz. İnanır mısın Karpaz bölgesine bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış. Bu projemizi bölge halkıyla paylaştık. Şimdi herkeste bunun heyecanı var. 35 yatak kapasiteli Güzelyurt Hastanesi'nin küçüğü Karpaz bölgesine yapılacak. Projesi de hazır, bunu da söyleyeyim. Yakında hastane için ihaleye çıkacağız, inşallah Güzelyurt Hastanesi'nde yaşanan sorunları yaşamayız ihale sürecinde. Bu arada yeri gelmişken Güzelyurt Hastanesi'nin de hızla devam ettiğini söyleyeyim. Bakınız dokuz aydır görevdeyim ve bakanlık sürem bitmeden KKTC halkına yeni Lefkoşa Hastanesi projesi de dahil üç hastane hediye etmiş olacağız."

Tren Yolu Polikliniği'ni de her fırsatta söylemeyi ihmal etmiyor Bakan Sucuoğlu. "Aylık 9 bin hasta bakılıyor, artık Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde sabahın erken saatlerinde bekleyenlerin sayısı çok çok azaldı. Yeni Erenköy Polikliniği de 140-150 hasta bakıyor" diye ekledi.

Devlet Hastanesi'nde de yedi bölümde randevu sistemine ciddi ciddi geçiliyor. Doktorlar artık 14:30'a kadar randevuyla hasta bakacak.

Evet, Bakan Sucuoğlu ile oldukça yoğun ve uzun bir sohbet gerçekleştirdik. Bakanlıktan ayrılırken "Seni dinleyince" dedim "Sen de heyecanlanıyorsun değil mi?" dedi; "Evet" diye yanıtladım. İşte ben bu enerjiyle bu zor işleri yapıyorum diye yanıtladı Sucuoğlu.

Faiz bey gerçekten bu ülke için çok önemli bir şans.

*************

Gergin geçen Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu'nun dün rutin toplantısı vardı ancak bu toplantı biraz gergin geçti. Aklınıza gelen olmadı. Yani Bakan Ertuğruloğlu ile Bakan Dürüst herhangi bir tartışma yaşamadı ama İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu bir süre sert bir tartışmaya girişti. Konu ise yeni bir üniversiteye verilecek araziyle ilgiliydi. Bakan Evren, Bakan Çavuşoğlu'na hayli sert çıkmış bu araziyle ilgili. Detaylar bu konuyla ilgili şimdilik bu kadar, dahasını öğrenip yazacağız.

**************

Günün Sözü

Hayat yaşandığı kadardır. Ötesi ya hatıralarda bir iz ya da hayallerde bir umuttur.

Pablo Neruda

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.