Başkanlık sistemi bu şartlarda kırtasiye masrafı olur...

Yayın Tarihi: 17/07/17 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Crans-Montana çöktüğünden beri her kafadan bir ses çıkıyor.

Belli ki çözüm umudu dışında toplumun önüne konulup oyalattıracak bir şey lazım.

Son günlerde çeşitli çevrelerde seslendirilen oyalantı modeli ise 'başkanlık sistemi…'

Sürdürülemez olduğu apaçık olan şu anki parlamenter sistemin alternatifi olarak düşünülen bu model belli ki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da kafasına yatmış görülüyor.

Öyle ki Sayın Başkan, Crans-Montana zirvesinden sonraki gün biz gazetecilerle yaptığı basın toplantısında "Kıbrıs sorunu çok vaktimi alıyordu, şimdi iç meselelere daha çok vakit ayırabilirim" minvalinde bir açıklamada bulundu.

Başkan şu anki sistem içerisinde yürütmenin başı olamadığına göre, tek yapabileceği şey hükümetten gelen yasaları imzalamayıp bekletmek ya da tekrar geri gönderildiğinde ya imza edip ya da son çare olarak Anayasa Mahkemesi'nden görüş istemektir.

Haliyle bu durumun ortaya çıkaracağı komplikasyonlar birden fazladır.

Yani Başkan imzalamayarak ya da görüş alarak yürütmenin işleyişini yavaşlatabilir ve bu da hükümetin 'işimize karışıyor' şeklinde tepkisine neden olur.

Dahası bu durum, yani bir nevi hükümete muhalefet etme durumu ortaya çıkaracağı için 'tarafsızlık' denilen ilkeyi de ihlal anlamına gelecektir.

Elbette, başkan hükümetle aynı fikirde olmak zorunda değildir ama sonuçta, hükümet de kendisi gibi halkın oyları ile seçilmiştir.

Dolayısı ile Cumhurbaşkanı bu türden 'yürütme' işlerine girecekse bunu ancak başkanlık sistemine geçilip kendisi de onun seçimini kazandıktan sonra olur.

Peki, KKTC denilen ve direkt olarak Türkiye tarafından yönetilen devletin sorunları söz konusu sisteme geçilerek çözülür mü?

Bana göre ilk başlarda belki değişimin getireceği doğal etkilerle bir miktar umut yaratabilir ancak KKTC'nin sorunları yapısaldır, kuruluşundan ileri gelmektedir ve tüm bunları bir arada düşünürsek söz konusu sorunların çözüleceğini düşünmek hayalcilikten öteye gitmeyecektir.

Türkiye'nin etkisi devam edecekse, buraya aktarılan nüfus son hızla aktarılmaya devam edecekse ve ülkenin tüm kurumları bu kapasiteyi kaldıramayacağı için çökecekse sistem değiştirip milyonlarca TL kırtasiye masrafına ne gerek var?

Ha, eğer bana derseniz "Kıbrıs Türk Devleti'ni ilan ediyoruz" ve ardından da AB bize verdiği sözleri tutacak, bizi adam yerine koyacak ya da ne bileyim en azından spor ve ticaret ambargosunu kaldıracak, o zaman işler bir miktar değişebilir derim.

Bu modelleri, yani Tayvan, Kosova ya da Dubai gibi modelleri çokça konuştuk.

Eğer Federal Kıbrıs tezi tamamen ortadan kalkarsa, bir daha asla masaya gelmemek üzere çöpe atılırsa, o zaman bu modeller gündeme gelebilir ama nasıl gelir?

Misal Rumlar size gelip "Güzelyurt ve Maraş'ı verin, bizim yitirdiğimiz malların tazminatını ödeyin adayı ortadan ikiye bölelim. Biz Güney'de siz Kuzey'de ne halimiz varsa görelim" derse kabul eder misiniz?

Zira bugün "B planı" diye bas bas bağıranlar, "Konfederasyon isterik" diye yeri göğü inletenler bu işlerin nasıl olacağını zannımca pek bilmemektedir.

Sanırım bu arkadaşlar Rumların toprak veya tazminat almadan, hiçbir şey görüşmeden "hadi kabul ettik bu işi, taksim edelim" demesini beklemek gibi bomboş bir hayal içindedirler.

Dolayısıyla, yazımın başına dönecek olursam, çöken süreçle birlikte üzerimizdeki belirsizlik bulutu daha da artmış, kara bulutlar yoğunlaşmıştır.

Hal böyle iken, kimlikle giriş devam ederken, nüfus aktarılırken, geçici 10. madde orada dururken, elçilik binası bir nevi vali konağı gibi hareket ederken, adanın kuzeyinde resmen bir irade gaspı yaşanırken ve uluslararası tanınmamış statümüz devam ederken, başkanlık diye bir sisteme geçmeyi konuşmak abesle iştigaldir.

Dahası kırtasiye masrafıdır.

Ondan daha da ötesi boş çabadır, bu toplumun geleceği ile dalga geçmektir.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.