İNÖNÜ
okuma süresi: 2 dak.

İnönü Belediye Başkanı Öncü: "Katkı payı düşerse yok oluruz!"

İnönü Belediye Başkanı Öncü: "Katkı payı düşerse yok oluruz!"

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, belediyelere devlet katkı payı oranının düşürülmesinin küçük belediyeleri yok oluşa sürükleyeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25/11/10 14:46
okuma süresi: 2 dak.
İnönü Belediye Başkanı Öncü: "Katkı payı düşerse yok oluruz!"
A- A A+

Bağımsız Belediye Başkanı Ali Öncü yazılı açıklamasında, hükümetin katkı payı konusundaki tavrını eleştirerek, belediyelerin eylem kararı alması halinde tam destek vereceklerini kaydetti.

Öncü, 8 CTP'li belediye başkanının dün yaptıkları ortak açıklamada kamuoyuyla paylaştıkları hassasiyetlerin tüm belediyeler için geçerli olduğunu belirterek, "Belediyelerin yaşadığı sıkıntılar çözüm beklerken hükümetin tavrı bu sıkıntıların artmasına neden olacak" ifadelerini kullandı

Öncü, haziran ayında yapılan seçimle göreve geldiğinde belediyeyi büyük bir borç yüküyle devraldığını, şu anda aylık olarak aldığı devlet katkısının yüzde 40'ının borçlara kesildiğini, geri kalanla da zar zor maaş ödeyebildiklerini belirtti.

Devlet katkısının belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 60'ını ve en önemli gelir kalemini oluşturduğunu belirten Öncü, tahsilat oranlarını yukarıya çekerek belediyenin gelirini artırdıkları halde KDV oranlarının yıl içinde yüzde 5'den yüzde 16'ya çıkarılmasından dolayı belediyenin mali durumunun daha da kötüye gittiğini ifade etti.

Katkının yüzde 8.5 düzeyinde kalması halinde İnönü Belediyesi'nin mali durumunu düzeltme şansı bulabileceğini, Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapabilecek duruma gelmek için yoğun çaba sarfettiklerini kaydeden Öncü, "Ancak katkı düşürülürse personelin Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerini yatırma şansımız hiç kalmaz. Zaten maaşları büyük güçlükle ödüyoruz. İleriye dönük yatırım yapma şansımız tamamen ortadan kalkar" dedi.

Öncü, mali tablonun kötüye gidişine rağmen hedef olarak koydukları projeleri gerçekleştirmek amacıyla TC Yardım Heyeti'nden aldıkları kaynakla altpayı yatırımlarını sürdürdüklerini ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.