İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Cypri Cola - Evsu sosyal sorumluluk projesi başlattı

Cypri Cola - Evsu sosyal sorumluluk projesi başlattı

Cypri Cola-EVSU tarafından hazırlanan "Üç Boyutlu Evsu Sosyal Sorumluluk Projesi"yle KKTC genelindeki 165 okulda plastik kapak ve pet şişe toplanacak. Okullarında, evlerinde ve çevrelerinde plastik kapak ve pet şişe toplayacak çocuklara ödüller verilecek; toplananların geri dönüşümünden elde edilecek gelirle engellilere yardım yapılacak.

Yayın Tarihi: 18/01/11 14:51
okuma süresi: 7 dak.
Cypri Cola - Evsu sosyal sorumluluk projesi başlattı
A- A A+

"Küçükler temizlerken eğitiyor, eğitirken engelleri kaldırıyor" sloganıyla yürütülecek sosyal sorumluluk projesiyle çocukların ve gençlerin çevreye olan duyarlılığını artırmak; birlikte hareket edebilme olgusunu güçlendirmek ve engelli vatandaşlara sahip çıkılması konusunda sosyal sorumluluklarının farkına varmaları için ciddi bir bilinçlenme sağlanması amaçlanıyor.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen kampanya ile çocukların ve gençlerin çevre konusunda duyarlı birer birey olarak yetişmelerine katkı yanında vatandaşların da konuyla ilgili duyarlılığının arttırılması hedefleniyor.
Kampanya ile ilgili bilgi vermek amacıyla bugün Lefkoşa Merit Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi.

KAMPANYA İKİ YIL SÜRECEK

Cypri Cola Co Ltd. tarafından oluşturulacak bir Kampanya Koordinasyon Merkezi tarafından yönetilecek olan ve iki yıllık bir zaman dilimini içeren kampanyanın birinci dilimi, 31 Mayıs 2011 tarihinde bitecek; ikinci dilimi ise Eylül 2011 tarihinde başlayarak 31 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek.

TOPLANAN ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kampanya çerçevesinde toplanan pet şişelerin geri dönüşümü Kaymaz Plastik Ltd tarafından gerçekleştirilecek. Geri dönüşümden elde edilecek gelir engelli yurttaşların eğitimi için kullanılmak üzere Engelliler Federasyonuna verilecek.

KAMPANYA 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Beş bölümden oluşan kampanyanın birinci bölümünde, KKTC genelinde 165 ilk ve orta dereceli özel ve devlet okulunda plastik kapak ve pet şişe atıkları toplanacak.

Kampanyanın daha çabuk benimsenmesi için de bu aşamada okullara örnek olarak hazırlanan Pet Şişe ve Plastik Kapak Toplama Tabloları dağıtılacak.

EN ÇOK PET ŞİŞE VE KAPAK TOPLAYAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Dağıtılan bu tablolar, öğrenciler tarafından doldurulacak ve sınıf öğretmenleri tarafından kontrol edilerek Kampanya Koordinasyon Merkezince hazırlanan özel bir yazılım vasıtasıyla okul idaresi tarafından kayıt altına alınacak. Böylece her çocuğun ne kadar şişe ve kapak topladığı belgelenecek. Bu tablolardaki kayıtlara göre çocukların bu kampanyaya olan inancını ve çabasını arttırmak için teşvik olarak ilk ve orta okullarda en çok pet şişe ve kapak toplayan her okuldan bir öğrenciye Cypri Cola Co Ltd. özel ödülü verilecek.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Kampanyanın ikinci bölümünde tüm ilk okulları kapsayan bir "Resimli Kompozisyon Yarışması" düzenlenecek. 1. ve 2. sınıf öğrencileri için "Resim Yarışması"; 3. 4. ve 5. sınıf öğrencileri için ise "Resimli Kompozisyon Yarışması" düzenlenecek. Yarışma sonucunda dereceye giren yapıtlara çeşitli ödüller verilecek.

Kampanyanın üçüncü bölümünde ise tüm orta dereceli okulları kapsayan bir "Proje Hazırlama Yarışması" düzenlenecek. Dereceye girenlere e-reader, laptop, i-pod gibi teşvik edici ödüller verilecek.

EN ÇOK ATIK TOPLANAN OKULA ÖDÜL

Dördüncü bölümde de her dönem kendi içinde değerlendirilmek üzere okulların öğrenci sayılarına göre hesaplanacak olan öğrenci başına düşen toplanan plastik kapak ve pet şişe miktarı, Kampanya Koordinasyon Merkezi tarafından tespit edilecek ve bu tespit sonucunda belirlenen en yüksek oranda pet şişe ve plastik kapak toplayan okula plaket ve 3000 TL'lik ödül verilecek.

Yine bu bölümde okulların tamamında toplanan pet şişe ve plastik kapaklar için Kg başına 0,10 TL'lik bir katkı her okulun müdürlüklerine verilecek.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ELDE EDİLEN GELİR ENGELLİLERİN EĞİTİMİ İÇİN VERİLECEK

Son bölümde ise toplanan pet şişe ve plastik kapakların geri dönüşümünden elde edilecek olan gelir KKTC Engelliler Federasyonu kanalıyla tüm engelli yurttaşların eğitimlerine katkıda bulunmak için verilecek.

Pet şişe ve plastik kapakların toplanmasıyla ilgili olarak anlaşma yapılan geri dönüşüm firması toplanan kapak ve pet şişeleri toplama noktasından alacak. Toplanan kapak ve pet şişeler için kilo başına 0,10 TL'lik bir kaynağı Cypri Cola Co Ltd-EVSU, Engelliler Federasyonuna aktaracak. Toplanan bu kaynak 10000 TL'nin altında olması durumunda Cypri Cola Co Ltd.-EVSU bu miktarı 10000 TL'ye tamamlayacak.

OKULLARA YERLEŞTİRİLECEK

Bu kampanyanın başlangıcında okullara plastik kapaklar için "BIN", pet şişeler içinse "BIG-BAG"ler yerleştirilerek; çocukların topladıkları kapak ve şişelerin bu toplama noktalarında biriktirilmesi sağlanacak.

ÇOCUKLARA TOPLAMA İÇİN DOĞA DOSTU POŞETLER DAĞITILACAK

Çocukların bu kampanya süresince evlerinden ve çevrelerinden toplayacağı plastik kapak ve pet şişeleri toplama noktalarına rahat ve kolay taşıyabilmeleri için doğa dostu poşetler ile kampanya tanıtım broşürleri okul müdürlükleri vasıtasıyla tüm okulların öğrencilerine dağıtılacak.

KONUŞMALAR

Basın toplantısında Cypri Cola Direktörlerinden Ahmet Gürtuna ile Musa Sönmezler, KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özgü ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu birer konuşma yaptı.

GÜRTUNA

Cypri Cola Direktörü Ahmet Gürtuna, sosyal sorunluluk duygusuyla çalışmalarını sürdürdüklerini, eğitime çok önem verdiklerini anlattı ve kampanya ile ilgili detayları aktardı.

SÖNMEZLER

Cypri Cola Direktörü Musa Sönmezler de, Global Compact oluşumuna üye olduklarını söyleyerek, bunun daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için firmaların bir araya gelerek belirli prensipler çerçevesinde hareket ettiği bir oluşum olduğunu anlattı. Sönmezler her yıl Global Compact Ağı felsefesine uygun kampanyalar gerçekleştirdiklerini de hatırlattı.

ÖZGÜ

KTEV Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özgü de, KTEV'in gönüllülük prensibiyle eğitime katkılarda bulunduğunu söyledi ve bu projenin hem çocuklara çevreyi temiz tutma alışkanlığı hem de bir şeyler yaratmanın mutluluğunu getireceğini kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, hızla artan dünya nüfusu karşısında çevre duyarlılığının öneminin arttığına işaret ederek, kampanyanın sloganını çok beğendiğini belirtti.

Çavuşoğlu, projenin asıl kazanımının çevre bilinci olacağına dikkat çekerek, bir turizm ülkesi olan KKTC için temiz çevrenin çok önemli olduğunu vurguladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.