İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

14 yaşındaki çocuğu konsomatris olarak çalıştırdılar!

14 yaşındaki çocuğu konsomatris olarak çalıştırdılar!

Lefkoşa'nın Dumlupınar bölgesinde faaliyet gösteren 'Platonik Cafe Pool Bar'ın işletmeciliğini yaptıkları belirtilen Abdurrezzak İri ve Hasret Müsbah isimli iki kişi, 14 yaşındaki küçük kız çocuğunu 'konsomatris' olarak çalıştırdıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Yayın Tarihi: 12/04/11 07:58
okuma süresi: 3 dak.
14 yaşındaki çocuğu konsomatris olarak çalıştırdılar!
A- A A+

Bölge sakinlerinin şikayeti üzerine dün sabaha karşı bara operasyon düzenleyen polisin '13 yaşından büyük, 16 yaşından küçük kız çocuğunu alıkoyma' suçlamasıyla gözaltına aldığı İri ve Müsbah, Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak aleyhlerine başlatılan soruşturma kapsamında haklarında üçer gün tutukluluk emri aldı.

Yasal vasisi olan dayısı Mehmet T'nin yanında kalırken evden kaçan ve yolda iş ararken tanıştığı 28 yaşındaki zanlı Abdurrezzak İri tarafından bahse konu yere götürüldüğü belirtilen 14 yaşındaki G.T'nin burada alıkonularak konsomatris olarak çalıştırıldığı kaydedildi.

Söz konusu yerde konsomatris olarak çalışmaya başladıktan birkaç saat sonra düzenlenen operasyonla kurtarıldığı belritilen G.T'nin ailesine teslim edildiği ifade edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin'in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlılar Abdurrezzak İri ve Hasret Müsbah avukatsız olarak hazır bulundular.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli polis memuru Aykut Özkan, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet verip olguları aktardı. Aykut Özkan, 10 Nisan 2011 tarhinde yasal vasisinin izni olmaksızın 14 yaşındaki G.T'yi Dumlupınar'da faaliyet gösteren 'Platonik Cafe Bar' isimli yerde alıkoyarak konsomatris olarak çalıştıran zanlılar Abdurrezzak İri ve Hasret Müsbah'ın aynı tarihte düzenlenen operasyonda gözaltına alındıklarını kaydetti. Zanlı Abdurrezzak İri'nin TC, Hasret Müsbah'ın ise KKTC vatandaşı olduklarını ifade eden polis memuru Aykut Özkan, '13 yaşından büyük, 16 yaşından küçük kız çocuğunu alıkoymak' suçuyla ilgili zanlılar aleyhinde başlatılan tahkikatın devam ettiğini söyledi.

Polis memuru Özkan, zanlılar Abdurrezzak İri ve Hasret Müsbah'ın tahkikat amaçlı üç gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılardan Abdurrezzak İri mahkemede konuşmamayı tercih ederken, Hasret Müsbah, "Kimseyi alıkoymadık" dedi.

Tahkikatın devam ettiğine bulgu yapan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlı Abdurrezzak İri ve Hasret Müsbah'ın üç gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Hasan Çağda – Kıbrıs gazetesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.