AKDOĞAN
okuma süresi: 4 dak.

Akdoğan Belediyesi CTP'li meclis üyelerinden Başkan'a eleştiri

Akdoğan Belediyesi CTP'li meclis üyelerinden Başkan'a eleştiri

Akdoğan Belediyesi'nin CTP'li meclis üyeleri, yaptıkları yazılı açıklama ile Belediye Başkanı Adem Ademgil'i keyfi uygulamalar ve usulsüz harcama yapmakla suçladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/05/11 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Akdoğan Belediyesi CTP'li meclis üyelerinden Başkan'a eleştiri
A- A A+

"Geçmişten bugüne bir inceleme yaptığımızda Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil'in 9 yıllık görev süresi boyunca, tamamen keyfi uygulamalarından ve sırf yandaşlarına çıkar sağlamak amacıyla hesapsızca yaptığı usülsüz harcamalarından dolayı Belediyemiz çalışanlarının hiçbir sosyal hakkını, yatırımını ve de vergisini yatırmadığı görülmektedir. Hesapsızca yapılan harcamalar, biz, Akdoğan Belediye Meclis üyelerinin yaptığı uyarılara rağmen, belediye bütçesini giderek içinden çıkılmaz borç batağına saplanmaya devam etmektedir. Yapılanların yasal olmadığını Sayın Ademgil'e defalarca belirttiğimiz halde "Bunlara bakmayın da bunlar hikâyedir" diyebilecek kadar da ileriye gidebiliyor.

Zamanında yapılmayan yatırımlardan dolayı belediye personelimiz hiçbir sağlık hizmetinden yararlanamamaktadırlar.
Bir başka felaketse zamanında yapılmayan yatırımlardan dolayı emekliye ayrılan personelin emeklilik ikramiyelerini zamanında alamamasından kaynaklanmaktadır. Emekliye ayrılan personelimiz, zamanında alamadığı emeklilik ikramiyesinden doğan mağduriyeti ve mahrumiyetini gidermek için mahkemeye başvurması halinde belediyemiz, tüm bunlar yetmezmiş gibi onbinlerce T.L'lik gecikme faizleri de ödemek zorunda kalıyor. Belediyemizi yönettiğini iddia eden Sayın Ademgil bu belediyecilik anlayışlarını değiştirmediği ve yetkili makamlar müdahale etmediği takdirde bu olaylar yaşanmaya devam edecektir.

Tüm bunlar olurken CTP-BG Belediye Meclis Üyeleri olarak ilk toplantılarımızdan beri dile getirdiğimiz personelin sosyal haklarının gününde ödenmesi ve usulüne uygun yapılması konusundaki baskılarımıza rağmen bugüne kadar bir sonuç elde edemediğimizi, bu nedenle Sayın Belediye Başkanı'nın günü birlik kararlarla Belediyecilik yapmaya çalıştığını da tüm kamuoyuna açıklamanın görevimiz olduğunu bilmekteyiz.

Belediyemizin borç batağında olduğunu bile bile sırf emekliye ayrılan 2 personelimizin bugüne kadar ödenmeyen sosyal sigorta, ihtiyat sandığı, vergileri ve emeklilik ikramiyelerini alabilmeleri için son toplantıda aldığımız karar neticesinde Akdoğan Belediye Başkanına 200.000 T.L'lik borçlanma yetkisi verdik. Alınan kararın uygulaması başkana barakıldığında görülmüştür ki 200.000 T.L'lik krediden sadece 50.000 T.L'lik miktar emekliye ayrılan personellerimizden sadece birine verildi. 150.000 T.L'lik kısmının nasıl kullanıldığı bilinmiyor. Basın önünde Belediye Meclis üyelerine ve tüm Akdoğanlılara açıklama yapmasının zorunluluk olduğunu bildirir, bundan sonra da yapılan toplantıların ve alınan kararların takipçisi olacağımızı belirtiriz.

Saygılarımızla.

Ahmet LATİF Kubilay AKGÜR Serdar KORKMAZEL
Akdoğan Belediyesi Akdoğan Belediyesi Akdoğan Belediyesi
CTP-BG Meclis Üyesi CTP-BG Meclis Üyesi CTP-BG Meclis Üyesi"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.