İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Yabancı Dillerde Turist Rehberi Yetiştirme Kursu' tamamlandı

'Yabancı Dillerde Turist Rehberi Yetiştirme Kursu' tamamlandı

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) arasında 18 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan 'İşbirliği Protokolu' çerçevesinde düzenlenen 'Yabancı Dillerde Turist Rehberi Yetiştirme Kursu' bugün tamamlandı.

Yayın Tarihi: 16/06/11 14:29
okuma süresi: 2 dak.
'Yabancı Dillerde Turist Rehberi Yetiştirme Kursu' tamamlandı
A- A A+

Eksikliği hissedilen yabancı dillerde Turist Rehberi yetiştirilmesi amacıyla, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi tarafından, KITREB işbirliğinde, hızlandırılmış olarak düzenlenen kurs 6 Haziran 2011 tarihinde başlamıştı. Kursa, aralarında Almanca, Farsça ve İtalyanca gibi yeni açılan pazarlara yönelik dillerin de yer aldığı 13 yabancı dilde 56 kişi kayıt yaptırdı.

Kursu tamamlayanlara 'Geçici Turist Rehberi' belgeleri veriliyor

Başlatılan charter seferlerle yeni pazarlardan KKTC'ye taşınan turistlerin ağırlanmasında yaşanan Turist Rehberi eksikliğinin acilen giderilmesi için düzenlenen kursa devam yetersizliği olmaksızın katılanlara, 31 Aralık 2011 tarihine kadar geçerli olacak 'Geçici Turist Rehberi' belgesi veriliyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Konferans Salonu'nda 17 Haziran 2011 Cuma günü saat 09.00'da Bakan Ünal Üstel'in katılımında kursiyerlere belgeleri teslim edilecek.

Sürekli olarak Turist Rehberliği yapılabilmesi için gerekli Turist Rehberi Kokartı ise, Aralık ayında açılacak '30. Dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu' sonrasında yapılacak sınavlara katılıp da başarı gösteren kursiyerlere verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.