SERDARLI
okuma süresi: 3 dak.

Milli mücadele yıllarında Serdarlı Sancağı'na bağlı bölge şehitleri anıldı

Milli mücadele yıllarında Serdarlı Sancağı’na bağlı bölge şehitleri anıldı

<p>Milli mücadele yıllarında Serdarlı Sancağı'na bağlı olan bölgede vatan uğruna canını verenler dün düzenlenen törenle anıldı. Serdarlı-Gönendere köyleri arasında bulunan anıtın önünde düzenlenen törene, Başbakan İrsen küçük, bazı bakanlar, milletvekilleri, bazı belediye başkanları, bölge köy muhtarları ve dernek kurum kuruluş temsilcileri katıldı.</p>

Yayın Tarihi: 23/07/11 14:36
okuma süresi: 3 dak.
Milli mücadele yıllarında Serdarlı Sancağı&#8217;na bağlı bölge şehitleri anıldı
A- A A+

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu yaptı. Rum esaretinde geçirilen günleri unutmadıklarını ve unutmayacaklarını kaydeden Kerimoğlu, o günleri yaşamayan genç nesillere doğruları anlatmanın görevleri olduğunu kaydetti.

1958-1974 arasında yaşananları da anlatan Kerimoğlu, 1974 öncesi yaşananların yeniden yaşanmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

TMT Derneği Başkanı Yılmaz Bora da, bu toprakları vatan yapan şehitleri minnet ve şükranla andıklarını kaydederek, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadeleler sonucunda 20 Temmuz'da mutlu barış harekatının yaşandığını anlattı.

Bugün yaşanan sorunların kendilerini yıldıramayacağını geçmişte çok daha zor günler yaşandığını kaydeden Bora, Anavatan Türkiye'nin kopmaz bir parçası olarak yola devam edeceklerini ifade etti.

İçteki sorunlar bahane edilerek devletten vazgeçilmesinin istenemeyeceğini vurgulayan Bora, sözlerini "ne mutlu Türküm diyene" diyerek tamamladı.

Milli Varoluş Konseyi Genel Sekreteri Kamil Özkaloğlu da, Kıbrıs Türküne barış, huzur, özgürlük, cumhuriyet ve egemenliğin 20 Temmuz Barış Harekatı ile geldiğini ifade ederek bunların kolay elde edilmediğini söyledi.

Verilen şehitler sayesinde bugünlere gelindiğini anlatan Özkaloğlu, "ne mutlu bizlere ki böyle kahramanlara sahip olduk" dedi. Özkaloğlu, toprağa ve devlete sahip olunduğu sürece bu adada var olunabileceğini vurguladı.

Başbakan İrsen Küçük de konuşmasında Türk Mukavemet Teşkilatı'nın ve sanacakların değerinin bilinmesi gerektiğine işaret ederek, şehitlerin kanları ile KKTC topraklarının vatan olduğunu söyledi.

Konuşmasında 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı'nın 37'inci yılı kutlamalarına da değinen Başbakan Küçük, Anavatan Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın bakanları ile kutlamalara katıldığını belirterek kutlamaların birlikte yapıldığını söyledi.

Her yıl 20 Temmuz Barış Harekatı kutlamalarına Anavatan Türkiye'nin en yüksek düzeyde temsilcileri ile katıldığını belirten Küçük, Anavatan halkı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkını ayırmanın mümkün olmadığını kaydetti.

Anavatan ile olan ilişkilerin çıkar ilişkisi olmadığını, gönül kardeşlik ilişkisi olduğunu vurgulayan Küçük, sözlerini Şehit Süleyman Uluçamgil'in yazdığı bir şiirden dizelerle tamamladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.