İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Altın fiyatları son iki ayda inanılmaz bir şekilde yükseldi

Altın fiyatları son iki ayda inanılmaz bir şekilde yükseldi

Altına fiyatları en "altın" dönemini yaşıyor. Altın fiyatları son iki ayda inanılmaz bir şekilde yükselirken geçen yıl altına yatırım yapanlar karlı çıktı.

Yayın Tarihi: 07/08/11 08:30
okuma süresi: 5 dak.
Altın fiyatları son iki ayda inanılmaz bir şekilde yükseldi
A- A A+

Altın fiyatları son bir ayda tavan yaptı. En "altın" dönemini yaşayan altın piyasası bu yükselişi yabancı ülkelerde yapılan altın stokuna bağlıyor. İki ay önce 70 TL olan 1 gram işlenmemiş külçe altın fiyatının 93 TL'ye yükselmesi altın fiyatının tavan yapmasına neden oldu.

İki ay önce 130 TL olan çeyrek altın şuanda 160 TL'den alıcı buluyor. İki ay önce 520 TL olan tam altın ise şuanda 620 TL civarında. Sadece Cumhuriyet altını değil diğer ziynet eşyaları da bu yükselişten payını aldı.

İki ay önce 90 TL olan çift burma bilezik şuanda 110 TL'ye satılıyor.100 TL olan Adana burma bilezik 140 TL ve 200 TL olan Ankara burması ise 240 TL'ye vitrinlerdeki yerini alıyor. Altın piyasasındaki yükselişin nedenlerini Star Kıbrıs'a altın anlatan kuyumcular, Çin ve Kore bankalarının altın stoku yapmasından dolayı son bir ayda fiyatların tavan yaptığını belirtti.

Ancak bu yükselişin fırsata çevrilebileceğini belirten kuyumculardan bazısı altın bozdurmanın tam zamanı derken bazısı da fiyatların daha da yükseleceğini bu nedenle altın bozdurmak için biraz daha beklenilmesi taraftarı. Kimisi de "alanda satanda karlı" dedi.

ÖZKAN ERİŞKİN: "1 AYDA TAVAN YAPTI"

Ekonomik kriz altın fiyatlarını da etkiledi. Özellikle Çin ve Kore bankaları altın rezervleri yapmaya başladı. Altının stoklanması doğal olarak fiyatları da arttırdı. İki ay önce 130 TL olan çeyrek altın şuanda 160 TL ye yükseldi. Geçen yıl itibari ile yavaş yavaş artan altın fiyatları son bir ayda tavan yaptı.

DOLAR ETKİLİ

Altın fiyatı belirlenirken 1 gram altın fiyatının tutarı dolar ile çarpılıyor. Çıkan sonuç altının fiyatını belirliyor. Bu nedenle dolardaki artış altın fiyatlarını da etkiledi. Geçen yıl altının 1 gramı 30 TL iken şimdi bu tutar 93 TL'ye yükseldi.

ALTINA YATIRIM KARLI

Üstelik altın fiyatlarındaki artış sürekli devam ediyor ve önümüzdeki yılbaşına kadar da devam edecek. Bu nedenle bu dönemde yastık altına saklanılan altınları bozdurmak yerine daha fazla yatırım yapmak en mantıklı yatırım olacak.

YAKUP BAĞCI: "İŞLENMEMİŞ ALTIN ALSINLAR"

Altın fiyatları geçen yıla oranla hızlı bir artış gösterdi. Özellikle son bir ay içerisinde altın çok fazla değerlendi. Geçen yıl 110 TL olan çeyrek altın şuanda 160 TL'ye satılıyor. Geçen yıl altına yatırım yapanlar bu sene büyük bir kar elde etti. Bu dönemde altın bozdurmakta satın almakta en karlı iş.

STOK YAPIYORLAR

Fiyatlardaki bu yükseliş önümüzdeki yıla kadar giderek artamaya devam edecek. Şuanda dünyanın önde gelen bankaları altın stoku yapıyor. Bu nedenle fiyatlar bu kadar yükseldi. Ancak rezerveler piyasaya sürüldüğü zaman altın fiyatları dengeye oturacak. Bu nedenle stoklar piyasaya sürülmeden altınlarını bozdurmak isteyenler bu yükselişten kar elde edebilir ya da altın almak isteyenler piyasayı çok iyi takip edip stoklar piyasaya sürülmeden altınlarını elden çıkarabilir.

BURMA BİLEZİKLER EN MANTIKLI YATIRIM

Altına yatırım yapanlara tavsiyem işlenmemiş altın alsınlar. Çünkü işlenmemiş altının fiyatı asla düşmez her zaman karlı bir yatırım olur. Örneğin burma bilezikler ya da Cumhuriyet altını değeri asla düşemeyen altınlar arasında.

SERKAN KÜÇÜKUNCULAR, "BOZDURMANIN TAM ZAMANI"

Geçen ay ile bu ayı kıyaslarsak altın fiyatlarında oldukça büyük bir artış var. İki ay önce 520 TL'ye sattığım tam altını şuanda 620 TL'ye satıyorum. Bu yüzden bu dönemde altın bozdurmak çok karlı. Mesela 8 ay önce altına yatırım yapanlar şimdi yüzde yüz karlı durumda.110 TL'ye 8 ay önce aldıkları çeyrek altını şimdi 160 TL'ye satabilirler. Özellikle Çin ve Kore bankaları altın rezervi yapıyor. Altınların stoklanması piyasayı etkiliyor ve fiyatların yükselmesine sebep oluyor.

İKİ AY ÖNCE

Tam Cumhuriyet altını:520 TL
Yarım Cumhuriyet altını:260 TL
Çeyrek Cumhuriyet altını:130 TL

İKİ AY SONRA

Tam Cumhuriyet altını:620 TL
Yarım Cumhuriyet altını:310 TL
Çeyrek Cumhuriyet altını:160 TL

Suna Erden - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.