İNÖNÜ
okuma süresi: 1 dak.

İnönü Şehitleri bu akşam anılıyor

İnönü Şehitleri bu akşam anılıyor

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi sırasında, 12 Temmuz 1958'de EOKA'cı Rumların pususuyla şehit edilen İnönülü 5 Kıbrıslı Türk, bu akşam İnönü'deki şehitlikte düzenlenecek törenle anılacak.

Yayın Tarihi: 12/07/12 08:48
okuma süresi: 1 dak.
İnönü Şehitleri bu akşam anılıyor
A- A A+

Anma töreni saat 19.00'da başlayacak.

ŞEHİT AİLELERİ VE MALUL GAZİLER DERNEĞİ'NİN MESAJI

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, yayımladığı mesajla İnönü Şehitleri'nin 54'üncü yıldönümünde saygıyla andı.

Ersan, 12 Temmuz 1958'de Kıbrıslı Türk işçilerini Gazimağusa'ya götüren otobüsün İnönü-Türkmenköy yolunda EOKA'cı Rumların düzenlediği pusuya düşürüldüğünü ve makineli tüfekle 5 kişinin şehit edildiğini kaydetti.

Ali Hasan, Ahmet Mehmet, Ali Mustafa Yorgancı, İbrahim Mehmet ve Yusuf Hasan'ın şehit edilmesinin dönemin en kanlı olayı olduğunu belirten Ersan, 11 Mayıs 1964'te de yine İnönü'den Hasan Taşer Mustafa ve Bayar İbrahim'in de katledildiğini ifade etti.

Ersan mesajında, barbarları lanetleyerek, şehitlerin önünde saygıyla eğildiklerini ve aradan kaç yıl geçerse geçsin onları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.