AKDOĞAN
okuma süresi: 4 dak.

18 yaşındaki genç devletten yardım bekliyor...

18 yaşındaki genç devletten yardım bekliyor...

<span class="Apple-style-span" style="font-size: small; ">Yaşadığı psikolojik sorunlar ve sinir bozukluğu nedeniyle kendi canına dahi kıymak isteyen 18 yaşındaki Mavideniz, devlete seslendi.</span>

Yayın Tarihi: 30/10/12 12:05
okuma süresi: 4 dak.
18 yaşındaki genç devletten yardım bekliyor...
A- A A+

Kıbrıs Gazetesi

Mağusa'daki bir bet salonunda bir süre önce boğazını keserek intihara teşebbüs eden 18 yaşındaki Mehmet Mavideniz, yaşadığı psikolojik sorunlardan kurtulmak için devletten yardım istiyor.?

Birçok kez farklı suçlardan tutuklanan ve cezaevinde yatan Mavideniz, sinir bozukluğu olduğunu ve kendini kaybettiği zamanda karşısındaki insanlara zarar verdiğini söyledi.?

Mavideniz, bugüne kadar çalıştığı üç farklı işyerinde ustalarıyla kavga ettiğini, onlara zarar verdiğini ifade ederek "Ben artık iyileşmek istiyorum. Devlet beni tedavi etsin, topluma kazandırsın. Ben kötü biri değilim. Sinir bozukluğu yaşadığım için sürekli kavga ediyorum, kendime zarar veriyorum" dedi.?

Defalarca intihara teşebbüs ettiğini belirten Mavideniz, ailesinin kendisine destek olmaya çalıştığını ancak yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle bu yardımları kabul edemediğini söyledi.?

Mavideniz, suç dosyasının kabarık olmasından dolayı kimsenin kendisine iş vermediğini belirterek "Ben tedavi olup iyi bir işe girmek çalışmak istiyorum. Bana sahip çıkın" dedi.

Baba Mavideniz: Oğlum tedavi edilmeli

Mavideniz'in babası, Hüseyin Takımcılar da, oğlunun tedavi olmasını istediğini belirterek devletten yardım beklediklerini söyledi.? Oğlunun küçük yaşta birçok sorunla baş etmeye çalıştığını ifade eden baba Takımcılar, "Oğlumun yeniden hayata tutunmasını istiyorum" dedi.

5 yaşında sigaraya başladı

Akdoğan köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Mehmet Mavideniz, 1994 yılında anne ve babasının ailevi sorunlar nedeniyle ayrılmasından sonra altı aylıkken SOS'e verildi.?

Babasının girişimleriyle 9 yaşındayken yurttan alınan Mavideniz, anne ve babasının barışıp tekrardan birleşmesinden sonra ailesiyle birlikte yaşamaya başladı ancak bu durum da fazla sürmedi. Sürekli evden kaçarak sokakta yaşayan Mavideniz, son bir senedir düzenli olarak ailesinin yanında kalıyor.?

Mavideniz, psikolojik sorunlarının küçük yaşta başladığını ifade ederek beş yaşında sigaraya başladığını, altı yaşında paket taşıdığını ve sekiz yaşındayken kendinden büyük arkadaşlar edindiğini söyledi.?

?Cezaevine girdi

İş hayatına başladığında ise, psikolojik sorunlarının daha da arttığını, sinir bozukluğu yaşamaya başladığını belirten Mehmet Mavideniz, kaçak yollardan Güney Kıbrıs'a geçtiği için tutuklandığını söyledi.?

Mavideniz, yaşadığı sorunlar nedeniyle kafasını dinlemek için güneye geçmek istediğini belirtti. ?

Cezaevinde saldırıya uğradığını, dışarıda da çok kişiyle kavga ettiğini iddia eden Mavideniz, "Bunları bilerek isteyerek yapmıyorum. Adaletsizlik var" dedi.

"Yardım edin"

Son olarak Mağusa'da bir bet salonunda boğazını keserek intihara teşebbüs ettiğini belirten Mavideniz, "Artık yaşamanın bir anlamı kalmadığını düşünmüştüm ama bir garson hayatımı kurtardı" dedi.?

Mavideniz, Güney'deki bir sinir hastanesinde bir süre tedavi gördüğünü ancak orada da sinir bozukluğu nedeniyle bazı kişilere zarar verdiğini söyledi.?

Tedavisi için devletten yardım istediğini ancak yanıt alamadığını belirten Mavideniz, yetkililere seslenerek "Beni bu düştüğüm durumdan kurtarın. Yardım edin" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.