SERDARLI
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS: "Serdarlı'daki maçta bir öğrencinin ayağı kırıldı, Bakanlık sınıfta kaldı"

KTÖS: "Serdarlı'daki maçta bir öğrencinin ayağı kırıldı, Bakanlık sınıfta kaldı"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), dün Serdarlı'daki sahada ilkokullar arası futbol mücadelesi sırasında bir öğrencinin ciddi sakatlık geçirdiğini bildirerek, Eğitim Bakanlığı'nı ve Sağlık Bakanlığı'nı ilgisizlik ve ciddiyetsizlikle suçladı.

Yayın Tarihi: 30/11/12 14:37
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS: "Serdarlı'daki maçta bir öğrencinin ayağı kırıldı, Bakanlık sınıfta kaldı"
A- A A+

Ayağı kırılan bir öğrencinin kucakta taşınarak hastaneye ulaştırıldığını belirten sendika, hükümetin ve Eğitim Bakanlığı'nın sınıfta kaldığını savundu.

BAYBORA: "BAKANLIK İLGİSİZ"

KTÖS Genel Saymanı Mustafa Baybora, yazılı açıklamasında Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı spor etkinliklerine ilgisiz olmakla eleştirerek, ilkokullar arası spor etkinliklerinin sağlıksız ortamlarda yapılmak zorunda kaldığını bildirdi.

Baybora, çocukların sağlık önlemlerini almayan Eğitim Bakanlığı'nın topu öğretmenlere atan uygulamalarla bu etkinliklere devam ettiğini savundu.

Dün Serdarlı futbol sahasında Gönendere Şehit Salih Terzi ve İnönü İlkokulları futbol takımlarının mücadelesi sırasında bir çocuğun ayağının kırıldığını belirten ve olay sonrası yaşananları "ibret verici" diye nitelendiren Baybora, sahada sağlık personeli bulunmadığını, Serdarlı Sağlık Ocağı'nın da telefonlara cevap vermediğini bildirdi ve bunun Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının acizliğini gösterdiğini öne sürdü.

Baybora, öğretmenlerin özverisi ile bugüne dek yapılan okul sporlarında Eğitim Bakanlığı'nın ciddiyetsiz tavrının kabul edilemez boyutlara ulaştığını kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.