İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Yeldener, CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı'nı değerlendirdi

Yeldener, CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı'nı değerlendirdi

Bayındırlık ve Ulaştırma Müsteşarı Dr. Suat Yeldener, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen ve KKTC'nin partner ülke olarak katıldığı "2012 CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi"nde KKTC'nin bilişim şirketlerinin kendilerini sergilemelerinin ötesinde bilişimde KKTC rüzgarı estirdiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 05/12/12 13:30
okuma süresi: 6 dak.
Yeldener, CEBİT Bilişim Eurasia Fuarı'nı değerlendirdi
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Müsteşarı Dr. Suat Yeldener, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen ve KKTC'nin partner ülke olarak katıldığı "2012 CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi"nde KKTC'nin bilişim şirketlerinin kendilerini sergilemelerinin ötesinde bilişimde KKTC rüzgarı estirdiğini söyledi.

KKTC'nin uluslararası partner ülke olarak katıldığı İstanbul'da düzenlenen "2012 CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi"nin ardından TAK'a değerlendirmeler yapan Müsteşar Yeldener, fuarın bir yanıyla teknoloji platformu, diğer yanı ile çok önemli uluslararası bir pazar olduğunu anlattı.

Yeldener, yeni ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı, ticaret sinerjisinin büyüdüğü dev pazarda, iş ilişkilerini geliştirmek isteyen, yeni pazarlar arayan kitlelerin buluştuğunu kaydederek, KKTC'nin partner ülke kabul edilmesinin önemini vurguladı.

Yeldener, şöyle konuştu:

"Üreticiler, iş adamları, iş ortakları, üniversiteler, medya, politikacılar ve bilişime ilgi duyan nitelikli ziyaretçi kitlesi bu fuarda bir araya geliyor. Kültürler arasında köprüler kuran İstanbul, Avrasya'nın en büyük teknoloji, iş ve ticaret buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Bilişim Dünyasında herkesin kabul ettiği gibi, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi, sayısal dünyanın kalbinin attığı bir platformdur. Bu yüzden KKTC'nin 2012 CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nde Uluslararası Partner Ülke olarak kabul edilmesi, KKTC olarak bizler için çok önemli bir gelişmedir."

"HEM EKONOMİK, HEM SİYASİ GELİŞME"

Bakanlık olarak bu konuda yoğun çalışmalar yaptıklarını; KKTC'nin partner ülke kabul edildiğinin 1 Aralık 2011'de Hannover Messe CeBIT Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Alexander Kühnel'in bir yazıyla bildirdiğini anlatan Suat Yeldener, bunun hem ekonomik, hem siyasi bir gelişme olduğunu vurguladı.

"BAŞARILI ŞEKİLDE BOY GÖSTERDİK"

"Devlet olarak tanınmayan KKTC, uluslararası çok büyük bir platformda 'uluslararası iş ortağı' olarak yer alarak başarılı bir şekilde boy göstermiştir. Bu sayede, KKTC'de bilişim konusunda elde edilen ivmeyi, CeBIT Bilişim Eurasia ile çok daha ileriye taşıyıp büyük sıçramalar yapmayı hedeflemekteyiz" diyen Yeldener, partner ülke olarak katılımı hem bilişimde gelinen noktayı ortaya koymak, hem de yeni pazar ve işbirliklerine yelken açmak açısından çok önemli bir gelişme diye niteledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, "CeBIT Bilişim Eurasia'da, KKTC'nin uluslararası partner ülke olarak katılımı, KKTC'nin bir bilişim adası veya ülkesi olma hedefine ulaşmasında, büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Yeldener, ülkelerin kalkınma hedeflerinde odak noktanın bilişim olduğuna ve bu nedenle yabancı yatırımcılara büyük destek ve imtiyazlar sağlandığına işaret ederek, bilişimin ekonomiye katkısının öneminden hareketle KKTC'nin de son dönemlerde, bilişim alanında çok önemli bir atak yapma aşamasında olduğunu söyledi.

"2012 CeBIT Bilişim Eurasia ile birlikte KKTC, teknolojik yolculuğunda, çok önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmıştır ve 2012 yılı, KKTC bilişim şirketleri için, bir dönüm noktası olmuştur" diyen Suat Yeldener, küresel krize rağmen bilişim teknolojileri sektörünün hızlı büyüdüğünü; KKTC'de de genç nüfusun aktif kullanımıyla, çok önemli bir bilişim altyapısı oluşmaya başladığını anlattı.

"BİLİŞİMDE KKTC RÜZGARI"

Yeldener, partner ülke olarak katılımın en önemli faydasının, KKTC bilişim şirketlerinin 2012 CeBIT Bilişim Eurasia'da kendilerini sergilemelerinin ötesinde, bilişimde bir KKTC rüzgarı estirmeleri olduğunu vurguladı.

"KKTC BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP"

KKTC şirketlerinin dünya ve Türkiye ölçeğinde "yapabilirlik" noktasında çok önemli bir eşiği geride bıraktığını ifade eden Suat Yeldener, şöyle devam etti:

"Böylece, bilişim sektörü temsilcilerimizin kendilerini ispat etmeleri ve yabancı şirketlerle uzun vadeli işbirlikleri geliştirmelerine büyük olanaklar sağlanmıştır.

Şunu da unutmamak lazım. Uzun zamandır KKTC'nin milli katılım gerçekleştirmediği bir fuara, uluslararası partner ülke olarak katılması, pek çok bilişimcinin de dikkatini çekmiştir. Ayrıca, Uluslararası CeBIT Bilişim Eurasia, bizim için stratejik ve siyasal olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda dünyada gelişmiş ülke şirketlerinin ileri teknoloji birikiminden istifade etmek istiyoruz. İşte CeBIT Bilişim Eurasia sayesinde gelişmiş ülke menşeli şirketlerle de sıkı ilişkiler kurabileceğiz. CeBIT Bilişim Eurasia'da temsil edilen KKTC'nin büyük potansiyelini fark eden yabancı yatırımcıları, bilişim sektöründe de ülkemize çekmekte başarılı olacağımız kanaatindeyim. Çünkü yabancı yatırımcıların aradığı gelişme potansiyeli, nitelikli işgücü, cazip yatırım ortamı ve muhtemel pazarlara yakın olma bakımından KKTC büyük bir potansiyele sahiptir. Partner ülke olarak katıldığımız CeBIT Bilişim Eurasia'daki etkinliklerimizde, bizim iki farklı odağımız olmuştur: Birincisi, KKTC bilişim sektörümüzün tanıtımını ve tanınmasını sağlamaya çalıştık. İkincisi de KKTC'nin genel imajına katkıda bulunacak siyasal ve kültürel tanıtımlar gerçekleştirdik."

Yeldener, fuarda KKTC'nin partner ülke olmasına ve organizasyona katkısı olanlara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.