İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YYK: "Sayısal Yayıncılık süreci hızlanıyor"

YYK: "Sayısal Yayıncılık süreci hızlanıyor"

Yayın Yüksek Kurulu yaptığı açıklama ile sayısal yayıncılık sürecinin hızlandığına dikkat çekti... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 12/12/12 10:56
okuma süresi: 3 dak.
YYK: "Sayısal Yayıncılık süreci hızlanıyor"
A- A A+

Dünyada ve özellikle Avrupa da hızla ilerlemekte olan Sayısal/Karasal radyo ve televizyon yayıncılığı (DVB-T ve T-DAB) özellikle RRC-06 sayılı 2006 yılında gerçekleşen ITU (International Telecommunication Union–Uluslararası Telokominikasyon Birliği) kararıyla tüm Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de bir takvime bağlanmıştır. Buna göre ülkeler analog yayından sayısala geçiş sürecini planlamakta ve son tarih Haziran 2015 olmak kaydı ile bu geçişleri gerçekleştirmektedirler.

Ülkemizde halen UHF Bandı kanal 33 ve 41'den 8 yayıncı kuruluşun televizyon yayınlarını sürdürdükleri DVB-T test yayınları devam ederken, bu yayınların tamamen sayısal yayıncılığa geçişin gerçekleşmesi için süreç başlatılmış ve hızla devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) ve BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) ile görüşmelerde bulunmak ve uzun süredir DVB-T ile ilgili bu iki kurumun edindikleri tecrübeleri yerinde incelemek, ve ülkemizde de karasal sayısal yayına geçiş yolunu belirlemek üzere 13 Aralık günü Ankara'da temaslarda bulunuluyor.

Ankara'da yer alacak görüşmelere katılmak üzere Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, Koordinatör Ferhat Atik, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Cüneyt Çerkez, Başkan Yardımcısı Sait Erkmen ve Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu Müdürü Hüseyin Çobanoğlu bugün Ankara'ya gidiyor.

Çalışma ziyareti ile ilgili, YYK Başkanı Olgun Üstün, tüm dünyanın hızla geçmekte olduğu ve aynı süreçte bizim de yer almamızın kaçınılmaz olduğu sayısal yayıncılığa geçiş hedefinin aciliyeti ve önemine dikkat çekerek Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 2015 de tamamen geçecekleri sayısal yayıncılık süreçlerinde her iki ülkeye de sınır komşusu olan KKTC'nin, bu süreçten geri kalamayacağını vurguladı. Türkiye'de yetkili kurumlarla yapacağımız görüşmeler sonunda, sayısal yayına geçiş sürecinin belirleneceğini söyledi.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın Yüksek Kurulu

Başkanlığı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.