İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'de 'Analog Yayıncılık'ın sonu geliyor!

KKTC'de 'Analog Yayıncılık'ın sonu geliyor!

Yayın Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklama göre, 'Sayısal Yayıncılık' tüzüğünün hayata geçirilmesi amacıyla hukuki çalışma başlattıklarını bildirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 24/12/12 12:28
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'de 'Analog Yayıncılık'ın sonu geliyor!
A- A A+

Yayın Yüksek Kurulu, Sayısal Yayıncılığa (DVB-T) geçiş sürecinde "Sayısal Yayıncılık" tüzüğünü hayata geçirmek amacıyla hukuki çalışma başlattı.

Analog yayıncılığın son geçiş süreci, paralel yayın süreci, radyo ve TV yayınlarının kullandığı frekans bandlarının planlaması, tüm teknik detaylar ve yayın ihaleleri gibi konuları içerecek olan Sayısal Yayıncılıkla ilgili tüzük çalışmasının yeni yılın ilk ayında tamamlanması planlanıyor.

Sayısal yayıncılığa bağlı olarak öncelikle Ulusal Frekans Planlanmasını gerçekleştirecek olan Kurul, bu konudaki tüm çalışmalarını Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu ve Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu ile birlikte sürdürürken, ilk adım olarak yayın kuruluşlarının teknik envanterini ortaya çıkaracak bilgileri yayıncı kuruluşlardan talep etti.

Tüm yayıncı kuruluşların teknik bilgilerini 23 Ocak 2013 tarihine kadar, Yayın Yüksek Kuruluna ulaştırmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, gelişen teknolojiye paralel olarak yapılacak sayısal yayıncılık çalışmasıyla, Kurul, tüm dünya ile ayni zamanda en geç 2015 yılı Haziran ayında analog yayınların kapatılması ve tamamen sayısal yayıncılığa geçilmesini hedeflenmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın Yüksek Kurulu

Başkanlığı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.