"Gece kulüplerinde uyuşturucuya alıştırılan kadınlar var"

Yayın Tarihi: 10/07/15 07:39
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Çok üzgünüm, çok üzülüyorum.

Her konu önemlidir, tartışılmalı, konuşulmalı ve hak ettiği kadar önem verilmelidir.

Siyaset, hükümet, Kıbrıs sorunu, ekonomi, eğitim, sağlık hepsi ayrı bir konu, ilgi ve önem taşır.

Ama insandan daha önemli bir şey var mı, insan hayatından öncelikli ve kıymetli ne olabilir ki?

Çok ciddi bir sorunumuz, kanayan bir yaramız var ki tehlike günden güne artıyor.

Uyuşturucu ve bu kapsama giren birçok madde, insanlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı alıp gidiyor ve sadece bakıyor, birkaç gün tartışıyor, unutuyoruz.

Bugün bitmiş ve pek çok tartışmayla eleştiriye maruz kalmış, CTP-DP hükümetinin belki de en hayırlı icraatı uyuşturucu ile ilgili bir komisyon kurmasıdır.

Yeterli midir? Hayır, tabi ki yeterli değil, bir devlet politikasının yerini tutmaz.

Fakat bir adım bir başlangıçtır, öyle olmalı ve mutlaka devamı gelmeli.

Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu ADA TV de konuğumdu.

"Madde kullanımında artış var. Bu kadarını beklemiyorduk. Komisyon çalışmaya başladıktan sonra, beklentimden daha kötü bir tablo buldum. Denetimler yaptık, önceliğimiz alkol ve madde kullanımı. Gençlerimizin, internet kafe, bet salonları gibi yerlerde güvenli olmalarını sağlamak hedefimiz. Çok kötü durumda olan kız çocuklarına tanık olduk. Bir tanesine müdahale etmek zorunda kaldık. Denetimler iyi oldu, boşlukları gördük. Yasalar hazırladık. Bir yasa önerisi bir de değişiklik var. Umarım yeni dönemde bu yasalar gündeme gelir ve hayat bulur.

Acımasız bir çark ve çocuklarımızı bu çarkın içinde eziyoruz. Denetimli serbestlik yasası, hata yapan bir insana bir şans verecek. Devlet babalığını gösterecek. Komisyonun bütçesi yoktu. Başbakan Sayın Yorgancıoğlu kendi ödeneklerinden bize yardımcı oldu. Bir strateji ve eylem planı hazırlıyoruz, gerekli alt yapıyı ve istatistikî veri tabanını oluşturduktan sonra çok daha faydalı işler yapacağız.

Öncelikle yüzleşmeliyiz, böyle bir sorunumuz olduğunu kabullenmeliyiz. Daha yapacak çok iş var. Ayrı bir tedavi merkezine ihtiyaç duyuyoruz, şimdi Barış Sinir ve Ruhta yapılıyor. Ama yeterli değil. Yeni bina ile ilgili çalışma başlatıldı. Rehabilitasyon merkezi içinse maalesef iyi bir gelişme yok.

Uyuşturucu kullanma yaşı 12'nin altında. Artık yaz-boz ve zaman kaybetme lüksümüz yok. Ben olayım veya olmayayım, bu komisyon kurumsal bir yapıya kavuşmalı. Bally lösemi ye kadar götürebilir. Bally konusunda adım attık, yasal eksiklikler konusunda adım attık, ilaç kullanımında, uyuşturucu ile ilgili mücadelede henüz en baştayız. Limanları denetleyelim ama ortada arz ve talep meselesi var. Öncelikle arzı azaltmalı önlemeliyiz.

Çok önemli riskler var. Gece kulüplerinde zorla uyuşturucuya alıştırılan kadınlar var. Devlet bunlara hala daha nasıl izin veriyor anlamak kolay değil. Herkese, her bireye, bu mücadele de büyük görev düşüyor. Bu tehlike herkesin kapısını çalabilir."

Tehlike gerçekten büyük, bir avuç yer ve insan, bu kadar zor mu etkin denetim, gramlarla değil, tonlarca gelen bu zehirleri bulmak?

Kullananları yakalamak, cezalandırmak, torbacıları fişlemek, neden esas patronlar ortada yok, bulunamıyor, olanlar taze fidanlara, anne, babalara ateş düşen ocaklara oluyor.

Bu yazı yazıldığı yerde kalacak eminim, haydi ülkeyi yönetmeye talipler, her türlü hamasete gelince meydan bırakmayanlar, bir sözle milliyetçi, bayrakçı, aslan kesilenler, işte size fırsat, vizyon-mizyon bahane, lafla memleket yönetmek şahane.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları