Zamansız düşünceler

Yayın Tarihi: 29/12/16 08:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Bir birey olarak, sistem denen algının bir yandan doğal (ve zorunlu) bir parçası olmak, diğer yandan ona isyan etmek ve en önemlisi yaşamlarımızda bir sığınmacıymış gibi giderek meşrulaşmasına suç ortaklığı etmek her aydın için zulüm olmalı!

Nietzsche'nin ilk kitabında olup biten her şeyin yeniden üretildiği bir dünya var.

Unzeitgemasse Betrachtungen, Nietzsche'nin daha 29 yaşındayken yazdığı bir kitap. Oysa yaşadığımız coğrafya bu yaşı çoktan aştı! Peki ne anladık yaşadıklarımızdan? Başladığımız noktanın gerisinde olduğumuz bir sistem keşmekeşi içindeyiz. Bunu yıllardır biriktirerek yaratanlar ise düzelteceklerini iddia ederek yeniden ve yeniden talip oluyorlar dünyadaki sistemleri yönetmeye!

Bugüne düşünce üretmek ve yarını değiştirmek gibi bir dürtü ile kelimeleri sıraladığım binlerce sayfa yazıdan sonra şimdi anlıyorum ki; tam da Nietzsche'nin ilk kitabındaki gibi her şey!

Unzeitgemasse Betrachtungen!

Bugün, hep yarını düzenlemek amacı ile uğraşıyor aydın. Bir yandan da yarını bozmaya endekslenmiş sistemler var karşımızda ve onun vezir kılıklı piyonları!

Bunu bilmek umudu oluyor insanın. Ne kadar kötü varsa yarını bozmayı kurgulayan, o kadar artar umut! Artmalı!

Nietzsche'nin kitabı gibi...

Unzeitgemasse Betrachtungen: Zamansız düşünceler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları