"Saklı kalmasın"

Yayın Tarihi: 16/04/18 07:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+
Ben Lefkoşalıyım. Yedi göbek derler ya, anneden de babadan da öyle denk geldi. Belki de bu nedenle köyleri çok severim. Farklılıkları ve samimiyetleri için. Elbette bunları konuştuğumuz zamanlar bugünler olunca, bu ve benzeri her türden duygusal temellerin olma olasılığının zayıf olduğunu da bilmek gerekir.

Ama Gönendere'de (Gonedra) aradığımız çok şey kendisini korumuş ve ekilenler de tamamlanıyor. Cumartesi bir sergiye girttim. "Gönendere Kültür ve Sanat Derneği" tarafından organize edilen ve üçüncüsü gerçekleştirilen bir sergi.

Serginin adı "Gönendere Hürriyet Sineması Türk Film Afişleri Sergisi".

Bilirsiniz, sinema kültüründe film afişleri, filmlerden bile fazla yaşarlar, filmlerin hayatlarıdırlar. 1969-1972 yılları arasında gösterime giren ve Gönendere Hürriyet Sineması'nda izleyicisi ile buluşan filmlerin arşivleri özenle saklanmış ve şimdi 3. kez sergilenmiş. "Saklı kalmasın" sloganıyla.

Ne kadar güzel bir paylaşım nedeni, ne hoş bir anı birikimi.

Kıbrıslı Türkler için o dönemlerde sinema en önemli sosyalleşme merkezlerindendi. 1971 yılı ölçümlerine göre, Kıbrıs Adası, nüfusa oranla, kişi başına en çok sinema düşen dünyadaki birinci sırada bulunan ülkeydi.

Bunun detay ve nedenlerini bir makalemde yazmıştım ve yine bir dilek ve temenni yazımda ise, kurtuluşun, eski hassasiyetlere sağlıklıca dönüşün, köylerden başlayacağını, başlamasının mümkün olacağını belirtmiştim.

Bu sosyal ve sanatsal faaliyet ve Gönendere Kültür ve Sanat Derneği, bu konudaki umutlarımı yeşertiyor.

Ne güzel şeyler yapmaktasınız. Ellerinize sağlık.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları