Beşinci Kentsel ve Çevresel Sorunlar ve Politikalar Kongresi bugün başlıyor...

Yayın Tarihi: 18/10/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Akademik toplantılarda kentsel ve çevresel sorunlara verilen değerin ne kadarı uygulamaya yansıyor... tam olarak emin olamasam da ülkemiz için bilimsel toplantılara katılmak ve araştırmalarımızı sunmaktan vazgeçmememiz gerekmektedir…

Bu tür toplantılar, mevcut durumumuzu bizlere daha yakından gösterir…Gerçekleri yüzümüze vurur... Diğer ülkelerle mukayeseli tartışmalara olanak verir… Bir kendimize bakarız bir de dünyaya... Biz neredeyiz diye düşünür... yeniden ve yeniden ülkemiz için çalışmaya başlarız... Toplantılar, kentsel ve çevresel sorunlara ve bunların uygulamalarına ışık tutar. Nasıl bir politika benimsememiz gerektiği konusunda uygulayıcılara yol haritası olur…

Beşinci kentsel ve çevresel sorunlar ve politikalar kongresi, Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde, Üniversite Rektörü Saygıdeğer hocam Prof. Dr. Yusuf Şahin başkanlığında 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kongre, merkezi konferans salonunda yapılacaktır. Toplantı açılış konuşmasını gerçekleştirecek bilim insanları arasında alanın değerli isimlerinden hocaların hocası, saygıdeğer hocam Prof.Dr.RuşenKeleşde yer almaktadır. Hocamın konuşmasını dinlemek, bu alanda çalışanlar ve kent ve çevre politikaları uygulayıcıları için oldukça değerli ve önemlidir.

Kongrede, kent ve çevre politikaları üzerine çeşitli tartışmalar yapılacaktır. Bunlar arasında, kentin başlangıcına ilişkin teoriler, kent-kır ikilemi, farklı açılardan kentleşme, yerel yönetimler ve yerel politika, yeşil siyaset, karşılaştırmalı analizlerle yerel seçimler, kırsal alandaki sorunlar, kentte yoksulluk, kentten dışlanma, kentsel ve çevresel haklar, göç, kentsel rant vb. konular yer alacaktır.

Elimizde kalemler kağıtlara işlemeye hazır... notlar tutulacak... Kâğıda yazılacak her bir kelime kentsel ve çevresel politikaları için birer savaşçı olacak... Onların yanında savaşacak... Peki kime karşı? Kim yaratıyor bu sorunları... sorunları yaratan insan, yine sorunlara çare bulmak için çalışacak... Bilimsel doğrular yolunda yürünecek yolda... insanlık yine bu politikaları uygulayacak olan yöneticilere emanet olacak...

Benim memleketimdeki durumlar... kongre kapsamında ele alınacak... 'KKTC'de yerel hizmet sunumunda bilişim teknolojileri' konusunda, ben ve Doç.Dr.Ersun İşçioğlu bir sunum gerçekleştirecektir. Sınır tanımaz, uluslararası alandan onay beklemez bir yapıda olan bilişim teknolojilerinin yerel hizmet sunumunda kullanımı konu kapsamında tartışılmaktadır…

Teknoloji ve yerel hizmet ikilisinin önemi, üzerinde yazılmaya, araştırılmaya ve konuşulmaya muhtaçtır…özelikle de Kuzey Kıbrıs'ta... Elbette uygulamaya yansıması konusu ise en büyük temennidir…

Bizler kentsel ve çevresel sorunları görmezden gelemeyeceğimizi elbet bir gün farkedeceğiz… Yerel yönetimlerimizin sorunlarını erteleme gibi bir lüksümüzün olmadığını... Çevreyi insan merkezli değil... Çevre merkezli olarak ele almamız gerektiğini elbet toplum olarak öğreneceğiz...

Ben elimden geldiği kadar toplantı notlarımı sizlerle paylaşmaya çalışacağım... Notlar bize ne yapsın... uygulamaya yansımadıktan sonra... derseniz size yalnızca haklısınız derim...

Bu iki günlük kongre süresince, umarım Kuzey Kıbrıs'taki tüm kentsel ve çevresel sorunlar çözülür...diye bir duygusal mesajı buraya iliştireyim. Ama ben kongrede notlarımı tutarken, Maraş'ı açar, yerel yönetim reformunu yaparsanız, bakın çok kırılırım...Neden mi? ben aylardır bugünü bekliyordum da ondan... Bir bakarsınız ayağımı sürür de giderim... Ada'da kalıcı bir anlaşma bile imzalanır... Olur mu olur... Ne demişler gün doğmadan neler doğar...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Prof. Dr. Deniz İŞÇİOĞLU yazıları