Bu hükümet bitmediyse bile bitti

Yayın Tarihi: 18/02/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

CTP-UBP hükümeti su konusunda gerim gerim gerilirken, aslında iki partinin birbirlerine ne kadar tezat oldukları da kanıtlanmış oldu.

Bakan koltuğunda oturan CTP'li kabine üyeleri ülke gerçekleri ile ilgili farkındalıkları ne kadar yüksekse, işi yokuşa süren Parti Meclisi'nin bazı üyelerinin de ülkenin realitelerinin haberdar olma katsayılarının ne kadar dipte olduğu da böylelikle görüldü.

Sorular net.

Hükümetin CTP kanadı belirtilen süreler içerisinde bu metne imza atar mı, atmaz mı? Bununla birlikte hükümet bozulup başka arayışlar gündeme gelir mi?

Hep birlikte göreceğiz.

Velev ki, CTP bütün siyasi riskleri göze alarak, ülke menfaati, ya da suyun çözülmemesinin yaratacağı sorunlardan kaçınmak için metne imza attı.

Hükümet devam edebilir mi?

Bazılarına göre tek sorun bu. Ancak göreceksiniz ki tek sorun bu olmayacak.

Suyun imzalanması sonrasında gündeme ekonomik protokol gelecek.

Ekonomik protokolün bir an önce imzalanması gerektiğini biliyoruz. İmzalanmazsa, maaşlar dahil birçok yönden devlet mali olarak zaafa düşecek.

Bakanlıklarda tek kuruş yok, bakanlar boşu boşuna makamlarına gidip geliyor. İş yapabilecek mali kapasiteleri sıfır.

Ekonomik protokolde neler olmasının muhtemel olduğunu düşündüğünüzde işlerin suyun yönetimi krizinden çok daha büyük krizlere gebe olduğumuzu anlarsınız.

Düşünün CTP Parti Meclisi'nin Mağusa Limanı'nın yap işlet devret modeli ile özelleştirilmesine göstereceği tepkiyi.

Bu ekonomik protokolde var olacak olan bir unsur. Bir öncekinde vardı ama ne yapıp edip uygulamadık.

Bu protokole de taşınacak muhakkak.

Telekomünikasyon Dairesi'nin özelleştirilmesi.

Bu da önemli bir konu.

Bu da ekonomik protokolde yer alacak olan ve hükümetin imza etmek durumunda kalacağı bir metin olacak.

CTP Parti Meclisi'ndeki arkadaşlar buna ne diyecek. Merak etmiyorum çünkü adım gibi biliyorum.

Hele elektrik konusu gündeme geldiğinde ve Elektrik Kurumu'nun parçalara bölünüp dağıtım kısmının özeleştirilmesi protokole konu olduğunda ne olacak? Kıyametin büyüğü kopacak.

CTP hükümetlerin devamlılığı ilkesi arkasına saklanmak suretiyle kabul edebileceği bu su uygulamalarının, çok daha büyüklerini kendi ellerini ile imzalamayacağını sanıyorum. Hayır sanmıyorum, adım gibi eminim.

"Ekonomik protokolü Kıbrıs Türk halkına ve ülkeye uygun bir şekle gelmesi için müzakere edeceğiz" dediklerini duyar gibi oluyorum.

Kusura bakmasınlar ama bir limanın bir elektrik kurumunun ve bir de telekomünikasyon dairesinin, halk dedikleri parti meclislilerine uygun hale getirmek için ne kadar müzakere ederlerse etsinler, bir sonuç çıkmayacağını kendileri de biliyorlar.

"İmzalarız ama uygulamayız" diye bir düşünce de varsa, Ankara'dakiler bu sefer yemeyecekler diye düşünüyorum.

Yani anlayacağınız, bu hükümet bu su krizini bir şekilde atlatsa bile, daha atlatması gereken ve atlatamayacağını düşündüğüm birçok potansiyel krize dönüşebilecek konu var.

Yani bu hükümet bugün değilse yarın biter.

Ahalinin zamanını boşa harcamanın bir gereği var mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları