BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Sennaroğlu: "Amacımız Kıbrıs kültürünü yaşatmak "

Sennaroğlu: Amacımız Kıbrıs kültürünü yaşatmak

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 20. Büyükkonuk Eko Gün'ün basın toplantısı The Pine View Bungalows & Restaurant'ta gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 30/09/17 15:05
okuma süresi: 4 dak.
Sennaroğlu: Amacımız Kıbrıs kültürünü yaşatmak
A- A A+
Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl yine Telsim ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan 20. Büyükkonuk Eko Gün'ün basın toplantısı The Pine View Bungalows & Restaurant'ta gerçekleşti. Basın toplantısında Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Müdür Yardımcısı Nil Zorlu Atai ve İstanbul Medipo Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Atilla Dikbaş konuşma yaptılar. Telsim ve Büyükkonuk Belediyesi arasında ana sponsorluk sözleşmesi imzalandı.

SENNAROĞLU: AMACIMIZ KIBRIS KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu yıl 20.sini düzenlediklerini ve en büyük Eko Gün'lerden birini 8 Ekim'de Büyükkonuk köy meydanında gerçekleştireceklerini söyledi. Yıllardır ana hedeflerinin Kıbrıs kültürünü yaşatmak olduğunu belirten Sennaroğlu, bunu yaparken de ekip ruhunu yaşatarak tüm halka bu organizasyonu sunmak olduğunu ifade etti. Sennaroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz yaklaşık üç aydır 20. Eko Gün için güçlü bir çalışma içerisideyiz. Tabi bu işlerimizin yapımcısı emekçi kadınlarımızdır. Kıbrıs kültürünü yansıtan envarterleri ile Eko Gün'de yer almasını sağlayan emekçi kadınlarımızdır. Biz bu kapsamda Eko Turizm Derneği, ana sponsorumuz Telsim ve, İstanbul Medipol Üniversitesi'nin işbirliğiyle büyük bir Eko Gün geçekleştireceğiz." Sennaroğlu, Kıbrıs toplumuna çağrı yaparak, gelecek nesillerin Kıbrıs kültürünü bilmesi, yaşatabilmesi ve bu kültürü çocuklara anlatabilmesi için Eko Gün'e davet etti.

ALİBEY: ÜRÜNLERİ HEM FİYAT HEM DE HİJYEN KONUSUNDA İNCELEDİK

2007'de 20 standla yola çıktıklarını ve bugün 105 standla Eko Gün'de yer alacaklarını söyleyen Eko Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey, bu standların bir kısmında ürünlerin sergileneceğini, diğer bir kısmının da sivil toplum örgütlerinin tanıtılacağını belirtti. Dernek olarak başlattıkları "Elle Tutulmayan Kültürel Mirasın Korunması" Projesi kapsamında, köy kadınlarından oluşan bir koro oluşturduklarını söyleyen Alibey, koro olarak Kıbrıs türkülerini Eko Gün'de seslendireceklerini ifade etti. Alibey, ürünleri hem fiyat hem de hijyen eğitimleriyle tek tek incelediklerini vurguladı.

ATAİ: ÖNCE KADIN PROJESİNİN KADIN ÜYELERİYLE EKO GÜN'DE YER ALACAĞIZ

Telsim olarak altıncı kez Eko Gün'e ana sponsor olduklarını söyleyen Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Müdür Yardımcısı Nil Zorlu Atai, Büyükkobuk Eko Gün'ün bölgedeki diğer festivallerden çok farklı olduğunu ifade etti. Eko Gün'ün iki misyonu çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini belirten Atai, bunlardan bir tanesinin Kıbrıs kültürünü gelen konuklara yaşatması ve gelecek nesillere aktarması, ikinci misyonun ise kadın emeğini taçlandırmış olması şeklinde ifade etti. Telsim olarak kadın emeğine değer verdiklerini ve desteklediklerini vurgulayan Atai, Telsim'in Önce Kadın projesinin üye kadınların da standlarının Eko Gün'de yer alacağını belirtti.

DİKBAŞ: İNSANLIĞA KATMA DEĞER YARATAN PROJELERİ TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Medipol Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kurucu Dekanı Atilla Dikbaş basın toplantısında yaptığı açıklamada, Eko Gün'ü ve Eko Köy projesini hayranlıkla izlediklerini söyleyerek, küresel ölçekten ekolojik köylerin giderek önemi artan projeler olduğunu ifade etti. Projeye dahil oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Dikbaş, sadece ekonomiye değil insanlığa katma değer yaratn projeleri izlediklerini ve takip ettiklerini söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.