MEHMETÇİK
okuma süresi: 2 dak.

Mehmetçik Üzüm Festivali başladı

Mehmetçik Üzüm Festivali başladı

Ülkenin en köklü festivallerinden biri olan Mehmetçik Üzüm Festivali 57'nci kez kapılarını açtı.

Yayın Tarihi: 06/08/17 11:04
okuma süresi: 2 dak.
Mehmetçik Üzüm Festivali başladı
A- A A+

Ülkenin en köklü festivallerinden biri olan Mehmetçik Üzüm Festivali 57'nci kez kapılarını açtı.



9 gün sürecek olan festival kapsamında çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra konserler de yer alacak.

Festivalin açılışı töreni halk dansları gösterileri ile başladı.



Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, açılışta yaptığı konuşmada festivalin, kültür ve sanata yaptığı katkının yanı sıra üzüm ve üzüm ürünlerinin ön plana çıkarılması açısından da önemli olduğunu kaydederek, festivalin ayrıca turizm ve ülkenin tanıtımına da yardımcı olduğunu anlattı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman da Mehmetçik Beldesinin, Cittaslow, Zeka Bey Tohum Merkezi, Organik ürünlerin pazarlanacağı açık Pazar, Bafra Halk Plajı, kültür, turizm ve üretimi ile çok başarılı bir belde olduğunu vurgulayarak, bu ülkede ihtiyaç duyulan bir vizyonun Mehmetçik'te hayata geçirilmesine tanık olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da festivalin hem kültürel hem de ekonomik olarak bölgeye katkı sağladığını ifade ederek, böylesi festivallerde ülke kültürünün yaşatılarak geçek nesillere aktarıldığını söyledi.

Ülkeyi yurt dışında tanıtmak için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Ataoğlu, turizm tesislerinde yerli ürünlerin tüketilmesi için de ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.